© Katrin Neumann

Molen aan de Glockensee

In een oogopslag

Historische watermolen in het kuurpark van Bad Laer

Midden in het centrum van het kuuroord Bad Laer is in het kuurpark de oude watermolen van de boerderij Tewes-Kampelmann uit het district Müschen herbouwd. Hij staat direct aan de Glockensee, het meertje waar zich ook de zoutwaterbron van Bad Laer bevindt. De huidige structuur van de molen dateert uit 1882 en het mooie vakwerkgebouw met het langzaam ronddraaiende molenrad is een echte bezienswaardigheid in het Osnabrücker Land.

Vandaag de dag herbergt het historische gebouw een café-restaurant dat in het voorjaar van 2020 heropend is. Terwijl het water door de beweging van de molen klatert, kun jij bij DIE MÜHLE smullen van heerlijke, verse gerechten van een Duits-mediterrane keuken of een kop goede koffie met huisgemaakte taart. Binnen is het oude vakwerkgebouw rustiek, maar modern ingericht. Het is een sfeervolle plek die zowel geschikt is voor een romantisch diner voor twee, als voor een ongedwongen avondje uit eten met je gezin. Buiten in de biertuin kun je op warme dagen van een koud drankje genieten.

Op de kaart

Molen aan de Glockensee
Kurgartenallee 1
49196 Bad Laer
Deutschland

Tel.: +49 5424 /2911-88
Fax: +49 5424 / 2911-19
E-mail:

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.