Geomuseum

In een oogopslag

Westfaalse Wilhems Universiteit Münster

Het Geomuseum van de Universiteit Münster is gevestigd in een voormalig aristocratisch paleis in het stadscentrum van Münster. Het barokke complex met drie vleugels werd gebouwd tussen 1703 en 1707 en wordt gekenmerkt door een strikte symmetrie die typisch is voor Münster. Het centrum is de representatieve cour d'honneur. Het gebouw heeft een lange geschiedenis van collectie en universitair gebruik - nu, na een lange renovatie, is het nieuwe Geomuseum geopend in augustus 2023.

Mecenassen van het GeomuseumDrie instituten zijn medesponsor van het Geomuseum: het Instituut voor Geologie en Paleontologie, het Instituut voor Mineralogie en het Instituut voor Planetologie.Geschiedenis en architectuur

Het gebouw van het huidige Geomuseum werd tussen 1703 en 1707 gebouwd volgens de plannen van Gottfried Laurenz Pictorius. Sinds 1880 wordt het gebruikt in een universitaire context. Als een van de slechts drie curia van de voormalige bisschoppelijke kathedraal immuniteit, overleefde het gebouw de Tweede Wereldoorlog, hoewel het aanzienlijke schade opliep. Na de oorlog werd het complex herbouwd.

De cour d'honneur wordt omlijst door een barok complex met drie vleugels. De representatieve voorkant kijkt uit op de Pferdegasse, terwijl er een semi-openbare achterkant is die uitkijkt op de tuin.Op de kaart

Geomuseum
Pferdegasse 3
48143 Münster
Deutschland

Tel.: +49 (0)251 8333900
E-mail:
Website: www.uni-muenster.de/Geomuseum

Contactpersoon

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.