© Gemeinde Hagen a.T.W.

Forellendal en Goldbach

In een oogopslag

Een schilderachtig dal, doorkruist door de Goldbach.

Het is niet zonder reden dat dit dal zijn naam draagt: de Goldbach, die door het dal kronkelt, voedt verscheidene forellenvijvers, evenals de molenvijvers van de Dallmühle aan de ingang van het dal. De forellenkwekerij Kasselmann is een familiebedrijf met traditie en eigen verse verkoop op de boerderij. Het restaurant "Zum Forellental" is echt een fijn plekje. Vanaf hier heb je uitzicht op de dalhelling van de bergweg met zijn vele oude kersenbomen - een droomuitzicht, vooral in het voorjaar wanneer de bomen in bloei staan, en zeker een wandeling waard.

Als je tijd en zin hebt, is een wandeling hier zeker de moeite waard! Je kunt gebruik maken van de wandelparkeerplaats aan de achterzijde van het Forellendal om daarna in de aangrenzende beboste gebieden van de Borgberg te gaan wandelen. Hier lopen verschillende paden langs - waaronder de Kirschwanderweg 3 en de Ahornweg.  

Op de kaart

Gemeinde Hagen a.T.W.
Schulstraße 7
49170 Hagen am Teutoburger Wald
Deutschland

Tel.: +49 5401 / 977-0
E-mail:

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.