© Samtgemeinde Bersenbrück

Feldmühle

In een oogopslag

Heimathaus Feldmühle in Bersenbrück

Het werd op een onbekend tijdstip verplaatst naar zijn huidige locatie aan de Feldmühlenbach in het stadsdeel Bersenbrück van Hertmann/Lohbeck.

Het is de oudste van de kloostermolens van het vroegere ZIsterzienser nonnenklooster; abdis von Molke liet ze in 1729 renoveren. De molenbeek uit Ahausen voedde vroeger de molenvijver, waarvan het water het rad van de "veldmolen" aandreef.

Deze molenvijver was intussen drooggelegd, maar in het kader van de dorpsvernieuwing kon hij opnieuw worden aangelegd, ingebed in een plaatselijk recreatiegebied. De Feldmühlenbach stroomt verder door het bosgebied "Freude" en mondt uit in de Hase. De voormalige graanmolen "Feldmühle" werd in samenwerking tussen de stad Bersenbrück, de heemkundige kring van Bersenbrück en de boswachtersvereniging "Feldmühle" gerestaureerd. Nu doet de voormalige molen dienst als lokaal geschiedenishuis.

Het kreeg weer een waterrad, net zoals het ooit was. Intussen werd een Francis-turbine met een liggende as geïnstalleerd, die na de verwijdering werd gerestaureerd en als tentoonstellingsobject in de omgeving van de molen dienst doet. In de kelderruimte van het Heimathaus zijn delen van een molentechniek te zien, terwijl op de bovenverdieping tentoonstellingsruimten en een plaatselijk historisch archief zijn ondergebracht.

Op de kaart

Feldmühle
Feldmühlenweg
49593 Bersenbrück
Deutschland

Tel.: +49 5439 / 962 - 470
Fax: +49 5439 - 962 - 477
E-mail:
Website: www.bersenbrueck-tourismus.de

Contactpersoon

Herr Franz Buitmann
Greifenhagener Str. 20
49593 Bersenbrück

Tel.: +49 5439 / 1241
E-mail:
Website: www.heimatvereinbersenbrueck.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.