Dahlia tuin Legden

In een oogopslag

De integratieve ontmoetingstuin voor alle generaties bevindt zich in het centrum van Legden. In dit park worden op 450 vierkante meter 160 verschillende dahliasoorten in de meest uiteenlopende kleuren en klassen tentoongesteld. Historische dahlia's, wilde variëteiten en liefhebbersvariëteiten worden gepresenteerd. De dahliatuin nodigt uit tot verpozen op picknickweiden met fruitbomen.

Informatie over de rondleiding

De Dahliatuin is het hele jaar geopend.

Informatie over de geschiedenis

De Dahliatuin werd in het voorjaar van 2015 geopend. De dahliatuin nodigt uit tot verpozen op picknickweiden met fruitbomen. Bovendien zijn er allerlei interessante dingen te ontdekken - bijvoorbeeld over kruidenplanten in de apothekerstuin en natuurlijk over de dahlia zelf. Het concept omvat de basisstructuur van de tuin, d.w.z. de paden, de eerste bedden en beplanting, alsmede groene zones en open ruimten voor verdere ontwerpmogelijkheden. Er is ook een verharde ruimte voor culturele evenementen, een zitzaktoernooi, workshops of clubactiviteiten en nog veel meer. De Dahliatuin werd gefinancierd door het Europese financieringsinstrument LEADER.

Op de kaart

Dahlia tuin Legden
Kirchplatz 2
48739 Legden
Deutschland

Tel.: 02566 4242
E-mail:
Website: dahliengarten-legden.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.