© Gemeinde Bad Laer

Blomberg

In een oogopslag

Zijn naam doet deze heuvel met een prachtige, veelzijdige flora eer aan!

Het hoogste punt van Bad Laer ligt met 208 meter op de Blomberg. Hier kun je heerlijk wandelen en voor elk type wandelaar is er wel een route. Laat je bij de Bad Laer Touristik informeren over het uitgebreide netwerk van paden met verschillende lengtes en moeilijkheidsgraden. Of ga lekker zelf op pad en laat je verrassen door de schoonheid van de natuur!
 
De beboste Blomberg maakt deel uit van een geologisch interessant gebied, dat onderdeel is van het UNESCO Global Geopark TERRA.vita. De ondiepe, door kalksteen verweerde bodems, bij deskundigen ook wel "rendzina's" bekend, zijn gevormd door verschillende kalkafzettingen uit het Boven-Krijt. Ze bieden goede groeiomstandigheden voor beukenbossen. Vroeger werd het door de inwoners van Bad Laer gebruikt als "hudewald", een bosweide voor hun vee. Tegenwoordig heeft de soortenrijke Blomberg ook de functie van een zogenaamd "stokbos", voor de productie van brandhout.

En soortenrijk is de Blomberg zeker. Het heuvelachtige gebied bestaat uit een zomereik-parelgras-haagbeukenbos, dat gedijt op een voedselrijke, matig vochtige bodem en wordt aangevuld met koperbeuken, kersenbomen en esdoorns. De struiklaag wordt gevormd door een samenspel van onder meer sleedoorn, meidoorn en ilex. In de kruidachtige laag vinden we gewone bingelkruid, aronskelk, parelgras, viooltjes, gele dovenetel en nog vele andere mooie planten. Op sommige plaatsen staat ook de holwortel, die in het voorjaar een zee van paarse en witte bloemetjes vormt. En wie goed oplet, zal daslook en enkele beschermde orchideeën ontdekken. De Blomberg, in het hoogduits "Bloemenberg", maakt zijn belofte waar: een buitengewoon rijke bodemflora

Op de kaart

Blomberg
Auf dem Blomberg
49196 Bad Laer
Deutschland

Tel.: +49 5424 / 2911-88
Fax: +49 5424 / 2911-19
E-mail:

Wat wil je nu doen?

Meer attracties

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.