© Copyright: Ralf EmmerichWarendorfer Str.4248145 Muenster

Brauerei Pinkus Müller

In een oogopslag

Ooit telde de stad Münster meer dan 150 brouwerijen die Altbier brouwden – de enige die nu nog steeds in bedrijf is, is Pinkus Müller. Dat zegt wel iets over de kwaliteit van hun bier! Pinkus is een begrip in de regio; een echt Westfaals familiebedrijf en inmiddels in handen van alweer de zesde generatie.

Traditioneel Westfaalse familiebrouwerij

Sinds 1816 brouwt de familie een deel van hun bier in de oude binnenstad van Münster. Hier is ook de “Brauerei-ausschank” gevestigd, het historische café-restaurant bij de brouwerij. Ook als je niet zo van bier houdt, is een bezoek aan dit bijzonder sfeervolle en traditionele café een echte aanrader. De keuken hier is minstens zo traditioneel: "Töttchen", "Pannekoken mit Pillewörmer" en andere regionale specialiteiten worden hier vers en volgens origineel recept geserveerd.

Ouderwets lekker bier

In de Pinkus-brouwerij wordt lekker bier van hoge kwaliteit gebrouwen. Er wordt met de allerbeste biologische grondstoffen gewerkt en dat proef je terug in de smaak. Populair zijn sinds jaar en dag het klassieke, frisse pilsener en natuurlijk het Altbier. Als brouwerij van statuur heeft Pinkus een groot scala aan biersoorten in haar assortiment. De rode bierkratten met het typische Pinkus-opschrift verdwijnen dan ook in veel kofferbakken richting Nederland.

Op de kaart

Brauerei Pinkus Müller
Kreuzstraße 4-10
48143 Münster
Deutschland

Tel.: +49 251 / 45151
E-mail:
Website: www.pinkus.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Meer restaurants

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.