TOP Emlichheim

In een oogopslag

Zwart goud en groene idylle ... Welkom bij TOP Emlichheim!

Zwart goud en groene idylle ... Welkom bij TOP Emlichheim!

TOP betekent 'Toeristisch oriëntatiepunt'. Dat betekent dat in de buurt van dit knooppunt een aantal aantrekkelijke routes lopen - vooral voor fietsers. Blauwe bordjes leiden naar de afzonderlijke routes en het TOP zelf, een grote stenen kegel, is al van veraf te zien. Vanuit het TOP bij Haus Ringerbrüggen met zijn wisselende tentoonstellingen over de geschiedenis van Emlichheim gaat het door de charmante landelijke omgeving, gekenmerkt door de Vecht en het Coevorden-Piccardie-kanaal, langs talrijke bezienswaardigheden. Variërend van de molen in Schoneveld, het oude landhuis Buddenberg met museum en restaurant of het oorspronkelijke boerendorp. Rondom het TOP Emlichheim is er veel te ontdekken.

De Grafschafter Fietsentouren 11, 12 en 13 nodigen uit om in de geschiedenis en cultuur van de regio te duiken. Aan de Nederlandse zijde ligt Coevorden, de oudste stad van de provincie Drenthe, met 6500 jaar oude hunebedden, vele rapporten over historische veldslagen en verhalen van succesvolle handelaren.

Liefhebbers van moderne kunst volgen de 'Kunstwegen-Vechtetalroute'. 60 hoogwaardige kunstwerken vormen over een afstand van 140 kilometer tussen Nordhorn en Zwolle verborgen in de natuur één van de grootste ‘openluchtmusea’ van Europa.

Op de kaart

TOP Emlichheim
Dorfstraße 14
49824 Emlichheim
Deutschland

Tel.: +49 5943 9992915
E-mail:

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.