Sinninger Molen

In een oogopslag

De Sinninger molen in de gelijknamige buitenwijk van Saerbeck is een van de drie overgebleven Nederlandse windmolens in het district Steinfurt. De molen werd oorspronkelijk gebruikt voor de productie van bak- en veevoer, maar doet nu dienst als brandweerkazerne en huisvest ook een tentoonstelling over de geschiedenis van de wind- en watermolens van Saerbeck. Het 22 meter hoge gebouw werd rond 1866 gebouwd door molenaar Theodor Eilers. In de loop der tijd paste hij de molentechnologie voortdurend aan de tijd aan, van wind- naar gemotoriseerde energie en vervolgens naar elektrische aandrijving. In 1996 werd het beschermd als monument en in 2001 grondig gerenoveerd.

Bezoek

Het grootste deel van het interieur van de molen wordt gebruikt als uitrustingsruimte voor de brandweer en is daarom niet toegankelijk. Op de bovenverdieping is een tentoonstelling over de geschiedenis van de Saerbeckse wind- en watermolens. Deze kan op afspraak worden bezocht. Er worden ook rondleidingen aangeboden.

Boekingen via: Förderkreis Sinninger Mühle e.V., Heinrich Beermann, Sinningen 51, 48369 Saerbeck, Tel.: 02572 952110

Op de kaart

Sinninger Molen
Sinningen 60 a
48369 Saerbeck
Deutschland

Tel.: 02574 89-503
Fax: 02574 89-291
E-mail:
Website: www.saerbeck.de/Sehenswertes/Sinninger-Windmuehle.htm?

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.