© Samtgemeinde Artland

Quakenbrück

In een oogopslag

Historisch stadscentrum

Als verdedigers van de noordgrens van het bisdom Osnabrück hebben de burgers en kanunniken, ambachtslieden en kooplieden die op hun "Burgmannshöfe" woonden, een grote erfenis achtergelaten. Handelaren zorgden voor de bloei van de nederzetting en als lid van het Hanzeverbond toonde Quakenbrück een brede en ruimdenkende blik. Dit is vandaag de dag nog te zien aan de Lange Straße met zijn oude koopmanshuizen en puntige, vooruitspringende gevels.

In totaal zijn er in de binnenstad van Quakenbrück nog meer dan 130 vakwerkhuizen bewaard gebleven, sommige met sierlijk versierde windwijzers, gouden frakturletters, kleine ramen, rijk gestructureerde deuren en uithangborden.
Andere zichtbare tekenen van de geschiedenis zijn te vinden in de laatste overblijfselen van de voormalige stadsversterking, de "Hohe Pforte", de gotische kerk St. Sylvester, de twee Hasemühlen molens en de gerenoveerde oude "Burgmannshöfe" binnenplaatsen.

De gevarieerde gebouwen uit verschillende tijdperken laten een typisch Noord-Duits stadje zien dat in de loop der tijd is gegroeid.
Op de kaart

Quakenbrück
Markt 1
49610 Quakenbrück
Deutschland

Tel.: 05431 / 1820
Fax: 05431 / 182118
E-mail:

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.