Poortgebouw Legge

In een oogopslag

Het Torhaus Legge, of kortweg "het Legge", is de centrale instelling voor mensen die in kunst geïnteresseerd zijn in Tecklenburg. Het hele jaar door zijn hier wisselende tentoonstellingen te bewonderen van kunstenaars op het gebied van schilderkunst, beeldhouwkunst, grafiek of fotografie.

Het Torhaus is centraal gelegen in de oude binnenstad van Tecklenburg, dicht bij het VVV-kantoor. Het voormalige testinstituut voor linnen is ook van buiten een echte blikvanger.

Informatie over de rondleiding
  • Buitenkant bezichtiging mogelijk op elk moment
  • Interieurbezoek alleen mogelijk tijdens evenementen, tentoonstellingen of op aanvraag
Informatie over de geschiedenis

Het Legge poortgebouw werd in 1577 gebouwd. Het ligt in de oude binnenstad van Tecklenburg en valt vooral op door zijn opvallende boogdoorgang.

In 1600 liet graaf Mauritz von Tecklenburg in het poortgebouw een linnenproefinstituut, de Legge, bouwen. De linnenproductie heeft in Tecklenburg een lange traditie en is van groot belang. Het testinstituut voor linnen waarborgt de kwaliteit van het weefsel.

Tegenwoordig wordt de Legge voornamelijk gebruikt voor evenementen en tentoonstellingen. De contactpersoon is Tecklenburg Touristik.

Op de kaart

Poortgebouw Legge
Markt 9
49545 Tecklenburg
Deutschland

Tel.: +495482 93 890
E-mail:
Website: www.tecklenburg-touristik.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.