Museum Falkenhof

In een oogopslag

Het Falkenhof Museum toont de geschiedenis van het hoevecomplex en originele levensgetuigenissen van de vroegere adellijke bewoners. Het stadsmuseum van Rheine stelt ook kunst uit zes eeuwen tentoon, evenals spannende archeologische en historische voorwerpen.
Informatie over de geschiedenisDe Falkenhof werd voor het eerst genoemd in een document in 838. Als Frankische hoeve van keizer Lodewijk de Vrome werd het landgoed aan de abdij van Herford geschonken. Het bleef eeuwenlang in het bezit van het klooster en werd door het klooster steeds weer als leengoed aan edellieden verpacht. In 1371 betrok de pachter "von Valcke" de boerderij. Het was in die tijd dat de naam Falkenhof ontstond. Later trok de adellijke familie von Morrien er in en leidde de boerderij naar haar bloeiperiode. In de 18e eeuw werd het omgebouwd tot een barok complex. Tegenwoordig is de Falkenhof een modern stadsmuseum waar schilderijen en grafische kunst, archeologische vondsten en andere voorwerpen uit de geschiedenis van de stad worden tentoongesteld. De gewelfde kelder en de historische Morriensaal herinneren aan zijn gebruik als adellijke residentie.
Informatie over de rondleiding
  • Het museum in de Falkenhof kan het hele jaar door worden bezocht (dinsdag t/m zondag).
  • Bezoeken en rondleidingen voor groepen zijn ook mogelijk buiten de normale openingstijden.

Op de kaart

Museum Falkenhof
Tiefe Straße 22
48431 Rheine
Deutschland

Tel.: +49 (0)5971 939711
E-mail:
Website: www.rheine.de/falkenhof.html

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Meer attracties

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.