Itterbecker Heide

In een oogopslag

Ten noordwesten van Itterbeck ligt de "Itterbecker Heide".

Ten noordwesten van Itterbeck ligt de "Itterbecker Heide". Het is een van de grootste aaneengesloten zandheidegebieden in het zuidwesten van Nedersaksen. Het heidegebied wordt gekenmerkt door duinen en bosmorenen. Je vindt er dwergstruikheide, jeneverbesheide en droog grasland. Delen van het natuurgebied worden gebruikt voor bosbouw en landbouw.

Het gebied staat sinds 23 augustus 2007 onder natuurbescherming. Het vervangt het natuurreservaat met dezelfde naam dat oorspronkelijk op 7 oktober 1939 onder bescherming was geplaatst. De verantwoordelijke lagere natuurbeschermingsautoriteit is de wijk Grafschaft Bentheim.

Mooie wandelpaden leiden langs de Itterbeckse Heide. Zeker als de heide in de nazomer in bloei staat, heeft u hier een prachtig uitzicht.

Op de kaart

Uelsen
Hauptstraßse
49847 Itterbeck - Isterberg
Deutschland

Tel.: +49 5942 209-29
Mobil: +49 5942 209-29
E-mail:

Wat wil je nu doen?

Meer attracties

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.