© Kur und Touristik Bad Rothenfelde GmbH

Concerttuin Bad Rothenfelde

In een oogopslag

De concerttuin met de prachtige concertschelp vormen regelmatig het decor van (muziek)evenementen.

De concerttuin is een belangrijke plek in Bad Rothenfelde. Hier bevindt zich de oude bron, waar vroeger alleen nog maar zout water voor de zoutproductie gewonnen werd. In 1724 was het slechts een werkplaats. Bijna 150 jaar later veranderde dit toen steeds meer mensen de heilzame kracht van het zoute water begonnen te waarderen en hun vakantie gingen doorbrengen in Bad Rothenfelde. Het terrein werd geleidelijk omgevormd tot een tuin met arcaden, een vijver en een houten concertpaviljoen. Tijdens de Belle époque (1894 tot 1914) werd er meer gebouwd: een loket, de grote ‘concertschelp’, het kuurhuis, een koffietuin en prachtige veranda's.

Vandaag de dag kun je nog steeds restanten zien van wat er toen is gebouwd: de concertschelp en het loket zien er nog uit zoals toen. De oude bron kan worden bezocht, evenals een deel van de oude zoutwatergangen. Erg bijzonder! En, de naam zegt het al, in de concerttuin van Bad Rothenfelde kun je natuurlijk ook genieten van muziek. Bij mooi weer wordt er in de zomer dagelijks kuurmuziek gespeeld. De concertschelp vormt bovendien het prachtige decor voor het wijnfeest en de kerstmarkt.

Op de kaart

Kur und Touristik Bad Rothenfelde
Am Kurpark 12
49214 Bad Rothenfelde
Deutschland

Tel.: +49 5424 / 22180
E-mail:

Wat wil je nu doen?

Meer attracties

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.