© Tourist-Information Bad Essen

Burg Wittlage

In een oogopslag

In het begin van de 14e eeuw werd het kasteel gebouwd door de bisschop van Osnabrück, Engelbert II.

De verdedigingstoren werd volledig gebouwd volgens defensieve tactieken, wat je goed terugziet in de architectuur. De begane grond en de eerste verdieping waren afzonderlijke verdiepingen zonder verbinding met de bovenliggende verdiepingen en konden alleen van buitenaf via ladders worden bereikt. Pas vanaf de tweede verdieping waren de verdiepingen met elkaar verbonden door trappen of laddertrappen. De raamopeningen hadden allemaal een functie als schietgaten. En zie je het water rondom de burcht? Dat zjin de slotgrachten.

In de 15e eeuw werd waarschijnlijk het eerste stenen woongebouw naast de toren opgetrokken, evenals een stenen muur rond het complex. In de 18e eeuw, toen de burcht definitief zijn functie als vesting had verloren, werd het complex omgebouwd tot administratieve zetel van het prins-bisdom Osnabrück.

In de Burg Wittlage is tegenwoordig Kinderhaus Wittlager Land gevestigd. Het terrein is geopend voor bezoekers en de burcht huisvest een café en evenementenlocatie, evenals een bijzondere overnachtingsmogelijkheid. Het café wordt gerund door BW Service gGmbH, een inclusief bedrijf, wat betekent dat ook mensen met een handicap hier kunnen werken.

Al met al is de Burg Wittlage een prachtige bezienswaardigheid in het Osnabrücker Land!

Op de kaart

Burg Wittlage
Burgstraße 3
49152 Bad Essen - Wittlage
Deutschland

Tel.: +49 5472 94 88 41
E-mail:

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Meer attracties

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.