Biologisch centrumdistrict Coesfeld

In een oogopslag

Natuurpark Huis

Het Biologisch Centrum Kreis Coesfeld staat bekend om het onderwijzen van milieuonderwerpen. Hier kunnen gasten spelenderwijs ontdekken, beleven, leren en genieten. Er worden speciale evenementen aangeboden voor verschillende doelgroepen, waaronder volwassenen, kinderen, gezinnen, deelnemers aan trainingen, kinderfeestjes, kleuterscholen en schoolklassen.

De onderwerpen zijn gevarieerd en omvatten bijvoorbeeld kruidenwandelingen, honingproeverijen, nachtjachten (alles over vleermuizen), deskundig tuinadvies, gezinsexpedities naar paddenstoelen en nog veel meer. Deze evenementen zijn speciaal afgestemd op de behoeften en interesses van de betreffende doelgroep en bieden een unieke kans om meer te leren over het milieu en zijn onderlinge verbanden.

Natuurpark Hohe Mark

Het natuurpark Hohe Mark is een gletsjer-heuvellandschap van zandsteen. Het is ook een van de grootste bosgebieden ten noorden van het Ruhrgebied. Verrassend dicht bij de agglomeraties van Noordrijn-Westfalen biedt het een verscheidenheid aan natuurbelevenissen op 1977,81 km². Hier kun je de groene natuur ontdekken en de diversiteit van het natuurpark Hohe Mark ervaren.

Het Biologisch Centrum Kreis Coesfeld en het natuurpark Hohe Mark zijn in 2020 een samenwerking aangegaan. Beide hebben als doel om mensen naar de natuur te trekken en een informatief aanbod te creëren. Sindsdien is het Biologisch Station ook een officieel Natuurparkhuis.

Op de kaart

Biologisch centrumdistrict Coesfeld
Rohrkamp 29
59348 Lüdinghausen
Deutschland

Tel.: +49 (0) 2591 4129
E-mail:
Website: www.biologisches-zentrum.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.