Bijbeltuin

In een oogopslag

Een plek voor reflectie en bezinning, om tot jezelf te komen en het leven van alledag te vertragen.

Bijbeltuinen hebben vaak de reputatie betoverde kruidentuinen te zijn die een verzameling zijn van bijbelse planten. De Bijbeltuin aan de noordzijde van het Nieuwe Gradeerwerk in Bad Rothenfelde is geen uitzondering. En toch, deze is op een bijzondere manier aangelegd en daarom zeker een bezoek waard als je op vakantie in het Osnabrücker Land bent.
 
Het toegankelijke terrein weerspiegelt het Bijbelvers uit Ezechiël 47, verzen 1 - 12. De bezoeker vindt alle elementen uit de verzen terug in de ontwerpelementen. Het is een plaats om je te bezinnen, terug te trekken, om te ontdekken en om je geest te openen voor nieuwe impulsen. Daarin spelen water en zout de hoofdrol. Op die manier integreert de Bijbeltuin van Bad Rothenfelde zich in de filosofie van het kuurpark, waarin geneeskrachtig zout water een centrale rol speelt. Deze tuin betovert niet per se door de typische beplanting, maar vooral door de symbiose van beelden, ziteilanden en kunstmatige beekjes.

De Bijbeltuin is vrij toegankelijk voor alle inwoners, vakantiegangers en dagjesmensen, en is een aanvulling op het uitgebreide recreatie- en vrijetijdsaanbod in Bad Rothenfelde.

Op de kaart

Bibelgarten Bad Rothenfelde e.V.
Wiekstraße 4
49214 Bad Rothenfelde
Deutschland

Tel.: +49 5424 / 800419
E-mail:

Contactpersoon

Frau Ulrike Dreyer
Wiekstraße 4
49214 Bad Rothenfelde

Tel.: +49 5424 / 800419
E-mail:

Wat wil je nu doen?

Meer attracties

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.