Beckum Stadsmuseum

In een oogopslag

Stadsmuseum Beckum Permanente tentoonstellingen geven interessante inzichten in het historische leven van alledag en de industriële geschiedenis van de stad. Wisselende speciale tentoonstellingen lokken cultuurliefhebbers keer op keer naar Beckum.

Het museum in Beckum is niet zoals alle andere stadsmusea. Als je het Haus der Stadtgeschichte binnengaat, sta je midden in de actie, in de authentieke "winkel op de hoek" die van 1908 tot 1993 in bedrijf was. Een paar stappen verder kom je in de woonkamer van een manager van een cementfabriek uit 1910, terwijl een andere kamer een oud schoollokaal herbergt van het soort dat vaak voorkwam in de boerengemeenschappen rond Beckum. De collecties van het museum vertegenwoordigen de historische ontwikkeling van Beckum van de 13e tot de 19e eeuw. Artefacten uit de steentijd en documentatie over de Frankische bewoningsgeschiedenis getuigen van vervlogen tijden. Juridische documenten van de Hanzestad en bewijzen van de indrukwekkende industriële geschiedenis - vooral gericht op kalk en cement - weerspiegelen het economische belang van Beckum voor heel Duitsland. Een kort overzicht is gewijd aan de voormalige Joodse gemeenschap van de stad, waarvan de gemeenschapsschool is gedocumenteerd in een kroniek. Beckum staat bekend om zijn carnaval en kan terugkijken op een 500 jaar oude carnavalstraditie. De carnavalszaal is daarom een attractie in de permanente tentoonstelling van het stadsmuseum.
Geschiedenis

Het gebouw van het stadsmuseum heeft in het verleden verschillende functies gehad. Het heeft reeds dienst gedaan als kantongerecht, spaarbank, brandweerkazerne, stadswacht, politiebureau en gevangenis. De geschiedenis van het gebouw gaat terug tot 1441. Het werd in 1879 herbouwd en heeft nu een hoge gevel die het marktplein domineert. Pas in 1986 werd het stadsmuseum opgericht. Daarvoor was het gebouw de zetel van het stadsbestuur en het stadhuis.

Op de kaart

Beckum Stadsmuseum
Markt 1
59269 Beckum
Deutschland

Tel.: +49 (0)2521 29264
E-mail:
Website: www.beckum.de/entdecken-erleben/kultur/stadtmuseum

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.