© Helmut Schmidt

Boomkroonpad Bad Iburg

In een oogopslag

Een nieuw perspectief: op ooghoogte met spechten, vleermuizen en de boomtoppen

Unieke en inspirerende ervaringen boven de boomtoppen in Bad Iburg. Het boomkroonpad Bad Iburg biedt een intensieve boservaring over een lengte van bijna 600 meter. Als onderdeel van het UNESCO Global Geopark TERRA.vita geven het pad en het bijbehorende tentoonstellingspaviljoen inzicht in de geologische geschiedenis van het Teutoburger Wald. De drempelloze toegangstoren, meer dan 30 meter hoog, biedt een fantastisch panoramisch uitzicht op Schloss Iburg en het Teutoburgerwoud!

Het boomkroonpad maakt nu deel uit van een digitaal belevingspark dat uniek is in Duitsland. Met behulp van een speciaal geprogrammeerde app komt het tot leven: virtuele ontmoetingen met de dieren van het bos, planten, schimmels en insecten - inspirerende boskennis. Uniek en uiterst opwindend, dat is "Augmented Reality" (AR). Daarnaast zijn er virtuele spelen van vaardigheid, kennis en beweging - samen de natuur en het milieu beleven is troef! Bovendien bieden meer dan 30 analoge ervarings- en leerstations op aantrekkelijke wijze verpakte kennis over flora, fauna, geologie en geschiedenis.

Op de kaart

Boomkroonpad Bad Iburg
Philipp-Sigismund-Allee 4
49186 Bad Iburg
Deutschland

Tel.: +49 5403 / 724 760
E-mail:

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Meer attracties

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.