Badkuip Maker Museum

In een oogopslag

Eeuwenlang bepaalde de kuiperij het economische leven in Emsdetten. Het kuipenmakersmuseum werd in 1985 geopend en toont sindsdien de geschiedenis van het oude ambacht. Maar wat wordt er eigenlijk bedoeld met kuipen! Kuipen waren platte manden gevlochten van wilgentenen, die in de landbouw werden gebruikt om graan schoon te maken. Het gedorste graan werd bevrijd van vuil en stof door schokkerige bewegingen in de kuip.

Behalve de kuipen zijn er ook een aantal gemeubileerde kamers te zien, die een beeld geven van het gebruik van het huis in die tijd en van de manier waarop de kuipproducenten leefden en werkten. Een in thema's ingedeelde tentoonstellingsruimte geeft achtergrondinformatie over de ontwikkeling van het kuipenmakersambacht in Emsdetten.

Het museum bevindt zich op het museumeiland Hof Deitmar bij het stadscentrum van Emsdetten. Naast het kuipjesmakers museum zijn er ook de August-Holländermuseum evenals het opslagmuseum en een bakkerij.

Informatie over de rondleiding
  • Het museum is geopend van woensdag tot en met zondag op de aangegeven tijden. Op feestdagen gelden andere openingstijden.
  • Individuele rondleidingen in het museum worden aangeboden door de Emsdettener Heimatbund. Afspraken voor een rondleiding in het museum kunnen op afspraak worden gemaakt. Tel. +49 (0) 2572 941316 of museen-emsdetten@web.de

Op de kaart

Badkuip Maker Museum
Mühlenstraße 28
48282 Emsdetten
Deutschland

Tel.: +49 (0)2572 941316
E-mail:
Website: www.emsdetten-entdecken.de/wannenmacher-museum/de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.