Voer zoektermen in om te zoeken naar campings, accommodaties, arrangementen en pagina's. Druk na het invullen van een zoekterm op [ENTER] om uitgebreid te zoeken.
Maatregelen Coronavirus
BVCD/DTV-Campingclassificatie

BVCD/DTV-Campingclassificatie

Al meer dan tien jaar bieden het BVCD e.V. (Duitse federatie voor de campingbranche) en het Deutsche Tourismusverband e.V. (DTV, de Duitse toeristenbond) een classificatiesysteem aan ter verbetering en borging van de kwaliteit van het aanbod van infrastructuur, dienstverlening en service op campings en recreatieparken in Duitsland. De richtlijnen en evaluatiecriteria werden door BVCD e.V en DTV e.V. in samenspraak met mensen uit de praktijk en consumentenbonden in 2000 ontwikkeld en voortdurend aangepast aan de veranderende vraag.

Een camping, die zich vrijwillig heeft onderworpen aan de omvangrijke controles, kan worden onderscheiden met maximaal vijf sterren. Iedere drie jaar wordt getoetst of nog wordt voldaan aan de classificatiecriteria.

Evaluatiepunten

De campings, die met de officiële sterren van de BVCD/DTV-campingclassificatie adverteren, bieden gecontroleerde kwaliteit in de volgende evaluatiecategorieën:

 • Receptie en service
  bijvoorbeeld afmetingen, bereikbaarheid, informatiemateriaal, vreemde talen, advies, toegangcontrole, service, restaurant, aanbod van winkels
 • Sanitair
  bijvoorbeeld bouwkundige staat, wanden en vloeren betegeld, wasbakken, douches met warm water, uitrusting van toiletten, binnenklimaat, verlichting, netheid, wasdrogers, wasmachines, kookgelegenheid, sanitaire voorziening voor rolstoelgebruikers, afvalverwijdering
 • Standplaatsen
  bijvoorbeeld beschikbare totale oppervlakte per standplaats, stroomaansluiting, aansluitmogelijkheden voor drinkwater en afvalwater voor caravans en campers, indeling van de standplaatsen, weide voor groepstenten, verbindingswegen, algehele toestand van de standplaatsen en wegen

Betekenis van de sterren (* tot ***** sterren)

 • Eenvoudig *
  Eenvoudige en doelmatige uitrusting resp. totaalindruk.
 • Doelmatig **
  Doelmatige en goede uitrusting resp. totaalindruk, met gemiddeld comfort. Voorzieningen van goede kwaliteit.
 • Comfortabel ***
  Gehele uitrusting met goed comfort en comfortabele totaalindruk. Voorzieningen van hogere kwaliteit.
 • Uitstekend ****
  Uitstekende algehele uitrusting resp. totale indruk, met hoogwaardig comfort. Voorzieningen van hoogwaardige en goed onderhouden kwaliteit.
 • Exclusief *****
  Exclusieve algehele uitrusting resp. totale indruk, met hoogwaardig/uitstekend comfort. Royale, kwalitatief uitnemende voorzieningen.

Bron: www.bvcd.de/klassifizierung