Voer zoektermen in om te zoeken naar campings, accommodaties, arrangementen en pagina's. Druk na het invullen van een zoekterm op [ENTER] om uitgebreid te zoeken.
ANWB campinginspectie

ANWB campinginspectie

ANWB campinginspecteurs voeren ieder jaar zo’n 2000 onafhankelijke campinginspecties uit in Europa. Deze informatie is te vinden op anwbcamping.nl, in de ANWB campinggids en op de ANWB campingapp.

Eindoordeel in sterren

Campinginspecteurs zijn ervaren kampeerders die speciaal opgeleid zijn door de ANWB. Zij leggen hun bevindingen vast in een digitaal inspectierapport. De eindscore van een camping wordt weergeven sterren. Het maximaal haalbare is 5 sterren. Er zijn ook halve sterren mogelijk. Campings met 3 sterren of meer krijgen het predicaat ANWB Erkende camping. Campings met de maximum score van 5 sterren krijgen het logo ANWB Top Erkende camping.

Beoordeling op vijf hoofdonderdelen

Campings worden door de ANWB campinginspecteurs beoordeeld op vijf hoofdonderdelen: sanitair, terrein, zwemmen, recreatie en winkels & horeca. Bij elk onderdeel wordt een score getoond. Die helpt kampeerders bij het kiezen van de juiste camping. Hou je van een mooi zwembad? Kijk dan bij de score zwemmen. Vind je een mooi terrein belangrijk? Kijk dan bij de score voor terrein. Kampeerders vinden sanitair heel belangrijk, zo blijkt uit diverse onderzoeken van de ANWB. In de inspectie besteden de inspecteurs daarom veel aandacht aan het sanitair. Ze kijken naar uitvoering, onderhoud en hygiëne van de sanitairgebouwen.

De onderdelen sanitair en terrein samen zijn goed voor 65% van de eindscore en de onderdelen winkels & horeca, zwemmen en recreatie bepalen voor 35% de eindscore.

Bron: ANWB, online en meer informatie onder: https://www.anwb.nl/kamperen/campings/service-en-advies/anwb-campinginspectie.