Traditioneel dorpsfeest in Haltern am See

In een oogopslag

  • Haltern am See
  • Markt overige

Traditioneel festival met podia in het centrum, artiestenmijl, kermis ...

Het festival opent op vrijdag 30 augustus om 18.00 uur met het traditionele vaten tappen door burgemeester Andreas Stegemann op het podium van het marktplein, begeleid door het 1e Landsknecht Fanfarecorps Haltern. En daarna gaat de muziek snel verder op de verschillende podia. En natuurlijk staat het hele weekend in het teken van het lokale feest, waarbij de winkels in het centrum op zondag weer open zijn tussen 13.00 en 18.00 uur.

Op zaterdag tussen 10.00 en 14.00 uur gaan Romeinse legionairs van het Romeinse museum LWL op pad in het centrum van de stad om met bezoekers te praten. Ze zullen de bezoekers herinneren aan het Romeinse verleden van Haltern.

Een hoogtepunt zal het festival zeker verder opfleuren. In de schaduw van de historische Siebenteufelsturm zal een nostalgisch reuzenrad worden neergezet om de gebruikelijke kermis op de Kärntner Platz nog meer kracht bij te zetten. Hier krijgen bezoekers van het reuzenrad een heel ander uitzicht op de stad.

De traditionele kinderrommelmarkt is ook terug op Disselhof op zaterdag en zondag.

De kunstmijl zal op beide dagen van 10.00 tot 18.00 uur geopend zijn op de Gantepoth. Hier presenteren kunstenaars hun eigen werken.

Tussen vrijdag en zondag wordt er een speciaal programma aangeboden op het "Rockbüro podium" in de Muttergottesstiege (Wendehammer). Informatie hierover is te vinden op www.rockbuero-haltern.de.

Belangrijk: De afgesloten straten in het evenemententerrein die niet voor kramen worden gebruikt, dienen als opstelplaatsen voor de brandweer en reddingsdiensten en moeten daarom te allen tijde worden vrijgehouden! Het schenken van drank bij de stands voor het Heimatfest eindigt uiterlijk om 1 uur 's nachts. Zondag om middernacht.

Let op:

Er geldt een verbod op het meenemen van drank en een verbod op glas in het hele centrumgebied.

Openingstijden:

  • vr vanaf 17.00 uur
  • Zat + zon vanaf 11 uur

Datums in één oogopslag

Op de kaart

Haltern am See
Markt 1
45721 Haltern am See
Deutschland

Tel.: +49 (0)2364 93 33 65
Fax: +49 (0)2364 93 33 64
E-mail:
Website: www.haltern-am-see.de/Inhalte/Startseite/Tourismus/index.asp

Contactpersoon

Christian Koop

Tel.: 02364/933-433
E-mail:
Website: www.haltern-am-see.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.