© Sophie Seybold

In 118 dagen

Philipp Poisel

In een oogopslag

en het Neon akoestisch orkest

Met Philipp Poisel en zijn Neon Acoustic Orchestra keert een van de gevoeligste stemmen van Duitsland terug naar de mooiste podia van het land in de herfst van 2024. Eigenlijk zou het al genoeg zijn als het alleen Philipp Poisel was. De stem, de liedjes, de teksten, de unieke manier waarop hij zingt. Gewoon deze bijzondere en unieke man. Sinds zijn debuut in 2008 staat Poisel voor muziek die geen pracht en praal nodig heeft. Hij maakt muziek die uit zichzelf weet te inspireren, die je raakt, die je omhult. Maar als je luistert naar zijn nieuwe plaat, NEON ACOUSTIC ORCHESTRA, die begin april '23 live werd opgenomen in Metzingen voor een paar vrienden en fans uit Philipps trouwe publiek, dan wordt al snel duidelijk dat de muzikant, die in 1983 in Zuid-Duitsland werd geboren, hier iets meer in zijn mars heeft. En Poisel zal tijdens de komende live-tournee voor dit prachtige document niet alleen optreden met zijn band, die in de loop der jaren is gegroeid, maar hij zal ook blaasinstrumenten en strijkers meenemen: Trombone, hoorn, bugel, alt/sopraansaxofoon, cello, altviool, viool - gerekruteerd uit aloude begeleiders en een paar briljante nieuwe aanwinsten. Philipp wordt ook vergezeld door Alin Coen op tweede zang, die al een vaste waarde is sinds PROJEKT SEEROSENTEICH (2012).
Toen Poisel het album in april opnam in Metzingen, was het doel niet alleen om de dichte en warme studioproductie van zijn album NEON (2021) te vertalen, waarvan we de tracks al zouden moeten kennen. De magie van het live-moment moet voelbaar zijn, het geknetter. En de schoonheid die de wilde 13 (maar liefst muzikanten op het podium!) hier hebben vastgelegd kan zich nu steeds opnieuw ontvouwen, waarbij elke avond uniek is: In de fijnzinnigheid en intensiteit van het samenspel is er altijd een dialoog met de respectievelijke ruimte waarin Poisel en zijn handlangers hun nummers ten gehore brengen - en zo is er altijd een samenspel met het publiek. In zekere zin zet NEON ACOUSTIK ORCHESTRA voort wat met Philipp's PROJEKT SEEROSENTEICH (2012) al zijn speciale handtekening is geworden: met zijn muziek, zijn teksten, zijn karakter en zijn vrienden op het podium is Philipp Poisel in staat om speciale en extreem intense, emotionele plekken te creëren: voor het moment, de oren, het hart - en ook voor de herinnering. Buiten de duur van een concert kun je jezelf onderdompelen in deze plaatsen waar je geborgenheid, welzijn en misschien ook: geluk en liefde vindt. Met deze tour geeft Philipp Poisel je de kans om deze prachtige ervaring met hem en zijn melancholische liedjes te delen.

OsnabrückHalle - de grootste en modernste evenementenlocatie in Osnabrück.

Datums in één oogopslag

Op de kaart

Philipp Poisel
Schlosswall 1-9
49074 Osnabrück
Deutschland

E-mail:

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.