Vandaag

Kerstmarkt Südlohn

In een oogopslag

Adventssfeer op vrijdag 25 november

Na de afgelasting van vorig jaar is er dit jaar op 25 november vanaf 14.00 uur weer een gezellige pre-kerstsfeer in de Guter Stube van Südlohn. Rond de St. Vituskerk zullen plaatselijke clubs en verenigingen creatieve ideeën aandragen voor eten en drinken, adventsversiering en een gezellig samenzijn aan het begin van het eerste adventsweekend.

Om 15.00 uur zullen pastoor Stefan Scho en de vertegenwoordiger van de burgemeester, Markus Lask, de kerstmarkt officieel openen. Vanaf 16.30 uur wordt het spannend voor de kleintjes, want Sinterklaas en zijn Knecht Ruprecht mengen zich onder de mensen met een handkar en een zak vol zoete cadeautjes voor het goede doel. Dit jaar zullen ze inzamelen voor de wensen van het hart.

In de met advent verlichte St. Vituskerk zal het kinderkerkkoor "KiKis" vanaf 16.00 uur en het mannenkoor vanaf 18.00 uur zingen om de sfeer van de adventstijd in te luiden.

Adventklanken met trombones en trompetten zullen aan het eind van de middag vanaf ongeveer 17.00 uur ook buiten te horen zijn. Het "Christmas Ensemble" van de Musikkapelle Südlohn zorgt "elk jaar weer" voor de juiste kerstsfeer met glühwein, punch of cacao.

Van kerstkoekjes tot nieuwjaarscroissants en de verplichte kerstborrel - voor het fysieke welzijn en de voorraadblikken thuis is goed gezorgd. Handwerk, houtwerk en stijlvolle decoraties wachten erop om hun plaats te vinden in de salons van de bezoekers. Een attractie voor de kleine bezoekers is de stralende kindercarrousel.

Natuurlijk is ook de parochiezaal van St. Vitus geopend tijdens de kerstmarkt. De protestantse en katholieke parochies zullen in de foyer van de parochiezaal informatie verstrekken over onder andere het nieuwe project "Advies en gesprek bij een kopje koffie". In de parochiezaal worden films vertoond van de heemkundige kring van Alt-Südlohn. De films worden doorlopend vertoond, zodat bezoekers er de hele kerstmarkt van kunnen genieten.

Datums in één oogopslag

Op de kaart

Tourist-Info Südlohn
Burgring 29
46354 Südlohn
Deutschland

Tel.: 02862 417626
Fax: 02862 418105
E-mail:
Website: www.suedlohn.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.