© Joachim Viertel

In 124 dagen

Historische kerstmarkt Osnabrück

In een oogopslag

Een van de mooiste kerstmarkten in Noord-Duitsland

Het is een van de mooiste kerstmarkten van Noord-Duitsland - in het historische centrum van Osnabrück tussen de markt en de kathedraal. Speciale hoogtepunten: De nachtwaker beklimt samen met gasten de toren van de Mariakerk voor een panoramisch adventsuitzicht. De kerstman klimt daarboven ook uit de wolken.


Geschiedenis van de kerstmarkt in Osnabrück

De eerste kerstmarkt in Osnabrück vond zo'n 180 jaar geleden plaats. In een brief van 4 november 1836 staat dat "handwerkslieden, koekenbakkers en allen die korte waren verhandelen, 8 dagen voor Kerstmis in het oude raadhuis hun waren openbaar te koop mogen aanbieden."

Sindsdien is er veel gebeurd: tegenwoordig strekt de historische kerstmarkt van Osnabrück zich uit over het marktplein voor de middeleeuws aandoende coulissen van het raadhuis, de stadsschalen en de Mariakerk en het voorplein van de kathedraal. Het historische ensemble betovert de bezoekers en wekt hun nieuwsgierigheid naar wat er ooit was en wat er nu te ontdekken valt. Eerst en vooral is er het beroemde stadhuis in laatgotische stijl, op de trappen waarvan in 1648 de Vrede van Westfalen werd afgekondigd, waarmee een einde kwam aan de Dertigjarige Oorlog.

Het gaat er dus rustig aan toe in de stad. En zonder veel tamtam. Daarom wordt de kerstmarkt van Osnabrück "rustig" genoemd: de enige muzikale begeleiding is de historische draaimolen voor het stadhuis. Generaties Osnabrückers hebben al een ritje gemaakt op deze meer dan 100 jaar oude draaimolen. Naast traditionele attracties zijn er ook recordbrekende attracties te ontdekken: de grootste notenkraker op een kerstmarkt van zes meter hoog of 's werelds grootste functionerende speeldoos met levensgrote figuren.

Dit jaar opent de kerstmarkt op 25 november en eindigt op 22 december 2024.

Datums in één oogopslag

Op de kaart

Historische kerstmarkt Osnabrück
Markt 1
49074 Osnabrück
Deutschland

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.