In 139 dagen

Frank Sauer "Adam en Eva hadden beter de slang kunnen barbecueën"

In een oogopslag

Man, vrouw, appel. Dat is het drietal waarmee het verhaal begint. Helaas. Want wat zou ons bespaard zijn gebleven als dat stomme gedoe met die slang er niet was geweest! Maar Adam en Eva, de voorlopers van alle huwelijken, langdurige relaties en dag-relaties, moesten zich laten verleiden.

Ze werden uit het paradijs gegooid en daar zijn we nu - het paradijs gebarricadeerd. En dus hebben mannen en vrouwen tot op de dag van vandaag te maken met misverstanden, jaloezie, probleemdiscussies AE A3 3mm verminderd en scheidingsseminars, oftewel alle "geneugten" die het relatieleven te bieden heeft.

De moderne relatie is open en emotioneel flexibel. Van hormoongestuurde liefdesaffaires tot trouwen uit berekening: sommigen trouwen op 18-jarige leeftijd, niet uit liefde, maar omdat de echtgenoten elkaars werk in de klas mogen kopiëren. Anderen blijven bij elkaar ondanks dat ze uit elkaar gaan omdat er een minimum bestelwaarde is bij de pizzeria.

En laten we eerlijk zijn: hoe is het met jou? Welke zin geeft je meer plezier? "Ik hou van je" of "We gaan tot 2 uur voor je open"? Want een relatie betekent dat je zorgen deelt die je in je eentje niet zou hebben gehad. Een typische lose-lose situatie. Maar het gaat ook gepaard met deze betoverende gevoelens.

Frank Sauers onnavolgbare mix van humor en diepgang komt weer brutaal onder het dekbed vandaan. Hij graaft diep in de relatiejungle van ridderlijkheid en gendersterren, liefdesverdriet, uitgaanstips en soorteigen mannelijk gedrag. En aan het eind zit hij op de boom der kennis, giechelend en samenvattend: Als God Adam en Eva van klei heeft gebakken en vervolgens de goddelijke adem in hen heeft geblazen, dan is de mens - bladerdeeg.

Datums in één oogopslag

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.