In 112 dagen

FOCUS OP TEAMWERK

In een oogopslag

Praktisch seminar: Interactiespellen en avontuurlijke probleemoplossingstaken voor teamontwikkeling en communicatie in groepen

Veel problemen kunnen puur logisch met het verstand worden opgelost. Opgeslagen gedachte-inhoud wordt opgehaald en toegepast op de taak. Een kruiswoordpuzzel is bijvoorbeeld puur een "mentaal spel". Het zou niet sneller opgelost worden als we elk zoekwoord zouden koppelen aan een specifieke ervaring...

Bij de meeste taken in het dagelijks leven, in onze vrije tijd en in ons beroepsleven vallen we echter terug op ervaringen die we in het verleden hebben opgedaan en die zijn voortgekomen uit een praktische betrokkenheid bij de respectieve onderwerpen. De ervaren timmerman die een kast plant, hoeft geen statische berekening te maken om te weten hoeveel scharnieren de deuren nodig hebben of wat de minimale dikte van de zijwanden moet zijn.

Bij het samenleven en samenwerken met andere mensen putten we ook uit ervaringen uit het verleden in familie, vereniging en op het werk. Toch reageren mensen vaak anders dan verwacht. Of de groepsgebeurtenissen ontwikkelen een onbekende dynamiek.

De zogenaamde probleemoplossingstaken uit het ervaringsonderwijs worden vooral gebruikt om teams te ontwikkelen. Authentieke of educatief geënsceneerde taken worden voor de groep opgesteld. De groepsdynamische fenomenen en het teamondersteunende/obstructieve gedrag van de teamleden die optreden tijdens het oplossingsproces worden dan besproken in korte reflectiefasen en overgebracht naar het dagelijkse leven of werk.

Het intensieve en hanteerbare karakter van de actiegerichte methoden maakt het voor de deelnemers gemakkelijker om de ervaring te relateren aan hun eigen persoon en ervan te leren voor toekomstige teamsituaties. Binnen de groep worden de oorzaken van communicatieproblemen en sociaal-psychologische onderlinge relaties directer zichtbaar.

Datums in één oogopslag

Op de kaart

Waldparkplatz
Hagenwiese 40
46348 Raesfeld
Deutschland

Tel.: +49 (0) 2865 20 45 634
Fax: +49 (0) 2865 20 45 634
E-mail:
Website: www.naturerlebnisschule.de/weiterbildungen/fokus-teamarbeit

Contactpersoon

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.