In 84 dagen

"Brood en spelen" - Romeinse dagen in Haltern am See

In een oogopslag

"Brood en spelen" is het motto van de Romeinse Dagen 2024, en de supersterren uit de oudheid zullen voor het eerst in Haltern te zien zijn: gladiatoren die hun indrukwekkende vechtkunsten demonstreren in een arena. Eindigde elk gevecht 2000 jaar geleden fataal? Waren er ook vrouwelijke gladiatoren? Zoek het samen met ons uit!

De legionairs slaan eindelijk hun tenten weer op. Ze marcheren in vol ornaat, demonstreren hun beroemde schildpadformatie en bewijzen de hoge penetratiekracht van hun kanonnen. Een Romeinse signaalruiter laat zien hoe Romeinse paarden werden getraind en uitgerust.

Bakkers, pottenbakkers, bouwvakkers, smeden, schoenmakers, slingers en Teutonen presenteren ook hun ambachten en bieden hun waren aan. Er is zelfs een Romeinse waterorgelspeler die zijn kunsten laat zien.

Of misschien wil je wel een echte muilezel aaien? Romeinse spelletjes uitproberen? Leer slaan zoals de Romeinen? Kinderen kunnen zelfs een proefles volgen bij de Legio XIX. Met talloze praktische activiteiten voor het hele gezin kun je jezelf onderdompelen in de wereld van de Romeinen 2000 jaar geleden.

Datums in één oogopslag

Op de kaart

LWL-Römermuseum
Weseler Straße 100
45721 Haltern am See
Deutschland

Tel.: +49 (0)2364 93760
E-mail:
Website: www.lwl-roemermuseum-haltern.de/de/veranstaltungen/roemertage

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.