Voer zoektermen in om te zoeken naar campings, accommodaties, arrangementen en pagina's. Druk na het invullen van een zoekterm op [ENTER] om uitgebreid te zoeken.
Reserveer nu
Camping Wettringen

Camping Wettringen

Doen in Wettringen

Wettringen, door de inwoners trots “dat Hiärtken van de Wiält” genoemd, is een gezellig stadje waar het gemoedelijk kamperen is. Het hart van de wereld is Wettringen bepaald niet, maar het ligt wèl heel centraal in het Münsterland. Hier vind je prachtige heidegebieden, meertjes, de mooie riviertjes Aa en Vechte en een groot aantal kastelen. Voeg daar nog een flinke dosis landelijke sfeer aan toe en je hebt een ideale vakantiebestemming!

Aan de oevers van de Haddorfer Seen waan je je ver van de dagelijkse hectiek. Gooi je vishengel uit, ga lekker dobberen in je bootje of neem een duik. Kinderen hebben hier een super vakantie en met het idyllische – en cultureel zo rijk bedeelde – landschap is Wettringen ook voor ouders èn ouderen een prima uitvalsbasis.

Onze camping in Wettringen

Vakantie in Wettringen – een top 5

  • Shoppen in Ochtrup. Vlakbij Wettringen ligt Designer Outlet Ochtrup. Dit grote winkelcentrum – helemaal in de gezellige sfeer van het Münsterland gebouwd – is een ideaal uitje voor koopjesjagers.
  • Bagno-park in Steinfurt. Dit feeërieke, exotische landschap uit de 18e eeuw is nu een bruisend stadspark vol culturele activiteiten. Mis de barokke concertzaal niet!
  • De Haddorfer Seen. Dit merengebied is in de zomer bijzonder populair. Met waterspeeltuin, visvijver, strand en bootjesverhuur.
  • Fietsroute “Vechtetal”. Fietsen doe je rond Wettringen als een koning op vlakke fietspaden. Een prachtige route vol kunst leidt je langs het kronkelige riviertje de Vechte – die je ook per kano kunt afzakken.
  • Bad Bentheim. Bezoek de beroemde burcht, slenter door de oude binnenstad of duik de thermen in en kom volledig tot rust in het water.

Omgeving van Wettringen

De omgeving van Wettringen heeft natuurlijk veel meer te bieden dan staat genoemd in de top 5. Spring op je fiets en volg een mooie themaroute of ga eens kijken in de levendige steden Rheine en Steinfurt. Een uitje naar het grote klimbos in Ibbenbüren is een aanrader voor sportieve gezinnen. In de zomermaanden zijn er bovendien vele Schützenfeste; altijd gezellig en een leuke manier om contact te maken met de Duitsers!