Voer zoektermen in om te zoeken naar campings, accommodaties, arrangementen en pagina's. Druk na het invullen van een zoekterm op [ENTER] om uitgebreid te zoeken.
Reserveer nu
Camping Werlte

Camping Werlte

Doen in Werlte

Het gezellige stadje Werlte vormt in alle opzichten het hart van de Hümmling en is een ideale uitvalsbasis voor iedereen die wil genieten van de natuur in deze mooie streek. De binnenstad is gemoedelijk met diverse leuke cafeetjes en restaurants (van traditioneel Duitse keuken tot Aziatisch) en je kunt hier ook prima winkelen. De geschiedenis van Werlte gaat ruim 5000 jaar terug; er valt dus heel wat te ontdekken! Van bijbelse tuin tot klimhal – de variatie is groot.  Toch is de grootste troef van Werlte de fantastische omgeving. Wie hier vakantie viert, doet er goed aan om wandelschoenen en/of een fiets mee te nemen.

Onze camping in Werlte

Vakantie in Werlte – een top 5

  • Blotevoetenpad Hümmlinger Land: vanaf camping Hümmlinger Land loopt een prachtig blotevoetenpad. Al wandelend over een pad van o.a. gras, steentjes en houtsnippers zet je niet alleen je voetspieren, maar vooral je zintuigen op scherp. Een echte weldaad voor je voeten!
  • Natuurgebied Theikenmeer: het Theikenmeer ligt in een beschermd hoogveengebied. Beklim hier de uitkijktoren en verbaas je over dit ongerepte stukje aarde. Hier vind je zeldzame planten en dieren. Ideaal om vogels – en ook otters! – te spotten.
  • Hümmlinger Pilgerweg”: op deze pelgrimsroute kom je bijna vanzelfsprekend tot bezinning. Of het nu aan het prachtige pad door de verstilde natuur ligt of aan de diverse filosofische teksten die je langs de route aansporen tot reflectie – dit bijzondere wandelpad voelt  als een echte bedevaart.
  • Museumtrein “Hümmlinger Kreisbahn”: deze historische boemeltrein rijdt tussen de plaatsen Lathen en Werlte. Het grootste deel van het traject loopt door de uitgestrekte natuur van het Hümmling natuurgebied. Een adembenemend mooie rit met een vleugje nostalgie.
  • Fietsroute langs hunebedden: meer dan 5500 jaar cultuurhistorie openbaart zich aan je tijdens deze buitengewoon fascinerende fietsroute, de Megaliet fietsroute. Vergeet de Flintstones en ontdek meer over de geheimzinnige steentijd.

Omgeving van Werlte

Het weidse karakter van het Emsland ervaar je misschien wel het beste op de fiets. De fietspaden zijn voortreffelijk en er zijn talloze interessante routes. Kenmerkend voor deze regio zijn de vele oude boerderijen, vaak met een gezellig terras en winkeltje. Ideaal voor een picknick in de natuur.

Stap ook eens in de auto voor een bezoek aan de wereldberoemde Meyer-scheepswerf in Papenburg, de wieg van vele gigantische cruiseschepen.

© foto’s: Vincent Croce, Samtgemeinde Werlte, Hastetal Touristik, Meppen, Naturpark Moor-Veenland, Meyer Werft Papenburg