Voer zoektermen in om te zoeken naar campings, accommodaties, arrangementen en pagina's. Druk na het invullen van een zoekterm op [ENTER] om uitgebreid te zoeken.
Camping Grafschaft Bentheim

Camping Grafschaft Bentheim

Doen in de Grafschaft Bentheim

Grafschaft Bentheim is een historisch graafschap met twee gezichten. Op de stoere bergrug – die al in Twente begint – zie je van ver al de burcht der burchten: Burg Bentheim. Diep onder de grond borrelt hier zuiver bronwater dat van het stadje het heilzame kuuroord ‘Bad Bentheim’ heeft gemaakt. Meer naar het noorden vind je laagland met rivieren en kanalen door het veen, waar vroeger de smokkelaars de grens met Drenthe overstaken. Genoeg ingrediënten voor een actieve vakantie in dit pittoreske graafschap!

Vakantie in de Grafschaft Bentheim – een top 5

  1. Grafschafter Spurensuche. Op deze spannende speurtocht – leuk voor gezinnen – ontdek je via een netwerk van afwisselende wandelingen de rijke geschiedenis van deze regio.
  2. Dagje Nordhorn. De levendige oude handelsstad Nordhorn is dè plek om gezellig uit te gaan, te winkelen of neer te strijken op een terrasje. Voor kinderen is de dierentuin hier een aanrader.
  3. “Fietsentour”. Het vriendelijke en bijna romantische landschap vraagt gewoon om een fietstocht – of meerdere. Op de “Grafschafter Fietsentour” weet je dat je op de leukste plekjes komt!
  4. Boodschappen doen bij een Hofladen. Veel kleine boerderijen in deze streek hebben een eigen winkel; een Hofladen, soms ook met rustiek café en terras. Hier eet en koop je het lekkerste en meest verse eten – zo van het land!
  5. Bad Bentheim. Of je nu komt voor een bezoek aan de machtige burcht, de sfeervolle oude binnenstad of om lekker te zwemmen en te relaxen in het thermale water – hier kom je tijd tekort.

Een heerlijke vakantie de Grafschaft Bentheim

Kamperen in de Grafschaft Bentheim

Kamperen in de Grafschaft Bentheim is kamperen dichtbij huis, maar in een andere wereld. De overdadige natuur, het licht glooiende landschap, de pittoreske stadjes en de oude zandstenen gebouwen; alles is anders. Behalve je eigen tent natuurlijk – en dat is nou zo fijn aan kamperen!

Wat betreft comfort en faciliteiten op campings zit het in Duitsland helemaal goed. Je vindt in deze streek luxe gezinscampings aan een fijn recreatiemeer maar ook voor iets eenvoudiger kamperen in de natuur is de Grafschaft Bentheim een goede keus.

Onze campings dichtbij de Grafschaft Bentheim