Voer zoektermen in om te zoeken naar campings, accommodaties, arrangementen en pagina's. Druk na het invullen van een zoekterm op [ENTER] om uitgebreid te zoeken.
Reserveer nu

BELANGRIJKE MEDEDELING

Wegens de recente ontwikkelingen rondom het COVID-19 virus (“Corona”) zijn onze campings van Duitsland Campings op dit moment slechts beperkt geopend. Vanaf 15 juni zijn alle plaatsen en accommodaties weer beschikbaar. De gemeenschappelijke sanitaire voorzieningen kunnen ook worden gebruikt.

Meer lezen

Camping Emsland

Camping Emsland

Doen in het Emsland

Wie afreist naar het Duitse Emsland doet dat vaak in de eerste plaats om te fietsen. En terecht. In dit vlakke landschap met duizenden kilometers aan perfect onderhouden fietspaden blijft geen wens onvervuld. Daar komt nog bij dat het landschap opvallend divers is; vriendelijk boerenland in het zuiden, moeras- en veengebieden in het westen, bos en het idyllische stroomgebied van de Hase in het oosten en weids rivierenland in het noorden. Soms is het net Nederland, maar ook weer helemaal niet. In deze authentieke regio geniet je van eerlijke gastvrijheid en weldadige rust.

Vakantie in het Emsland – een top 5

  1. Emsland-Route. Al jarenlang dè topper onder de fietsroutes. Afwisselende, 300 km lange route die je langs al het moois van het Emsland leidt.
  2. Meyer Werf. Deze legendarische scheepswerf in Papenburg – met het grootste overdekte dok van de wereld – vormt de wieg van vele gigantische cruiseschepen. Indrukwekkend.
  3. Schloss Dankern. Rondom het oude kasteel Dankern ligt een prachtig vakantiepark voor actieve families. Dit grote recreatiepark biedt volop sportief vermaak – en een zwemparadijs!
  4. Een Schützenfest bezoeken. In het Emsland zijn ruim 180 schutterijverenigingen actief. De schutterijfeesten vormen het hoogtepunt van het jaar in veel stadjes en dorpen. Meng je tussen de hartelijke bevolking en proef de gezellige sfeer van deze oude traditie.
  5. Kanotocht over de Hase. De romantische vallei van het riviertje de Hase is misschien wel het mooiste stukje Emsland. Vaar in je eigen tempo de kronkelende rivier af en beleef een topdag op het water.

Kamperen in het Emsland

De campings in het Emsland bieden je alle ruimte. In deze weidse regio is genoeg plek voor lekker ruime plaatsen – en een lege horizon. Als kampeerder geniet je daar dubbel van. Gezinnen met kinderen worden door de “Ems-piraten” Jack en Jenny hartelijk onthaald. Hier ben je op de juiste plek voor een ontspannen vakantie of weekend weg. Een fietstocht langs het water, je hoofd leegmaken tijdens een stevige wandeling door het veen, koffie op een oud dorpspleintje; allemaal goed geregeld in het Emsland.

Onze campings in het Emsland