Voer zoektermen in om te zoeken naar campings, accommodaties, arrangementen en pagina's. Druk na het invullen van een zoekterm op [ENTER] om uitgebreid te zoeken.
Reserveer nu
Maatregelen Coronavirus
Natuurgebieden in Duitsland

Natuurgebieden in Duitsland

Hou je van de natuur? Dan moet je echt een keer op vakantie gaan naar Duitsland. Daar vind je een grote diversiteit aan natuur. Van paarse heidevelden tot surrealistische zandvlaktes en van dichtbegroeide bossen tot mysterieuze meren. Duitsland heeft het allemaal. Op deze pagina focussen we ons op de natuur in het grensgebied van Duitsland, omdat Nederlanders daar graag gaan kamperen.

Natuur in Duitsland net over de grens

Het natuurschoon van Duitsland begint al in het grensgebied. Daar liggen meerdere natuurparken met tientallen routes om te wandelen en fietsen. Laat je alvast inspireren door onderstaande natuurgebieden:

  • Natuurpark Hohe Mark. Dit gigantische natuurpark ligt net over de grens in Duitsland en herbergt een ongekende diversiteit aan landschappen, bossen, weiden, venen en oude knusse stadjes.
  • Wandelen op het boomkroonpad Bad Iburg. Een wandeling op grote hoogte tussen de boomtakken. Wanneer maak je dat nou mee? Vanaf dit boomkroonpad zie je de natuur vanuit een hele andere invalshoek. Je hebt onder andere uitzicht op kasteel Iburg en het befaamde Teutoburger Woud.
  • Spectaculair natuurgebied Tecklenburger Land. In het Tecklenburger Land liggen de Teutoschleifen wandelpaden. Een ware natuurbelevenis voor jong en oud. De routes voeren je langs dichte bossen, kronkelende paden, rotsformaties en onverwachte uitzichten.
  • Baumberge. Het prachtige heuvellandschap is een bezoek meer dan waard. Fietsen en wandelen in de Baumberge is een bijzonder plezier. Volg interessante themaroutes of kijk gewoon waar je later weer uitkomt. Trouwens: hier vind je de eerste heuvels over de grens!
  • Lippetal, het groene hart van Westfalen. Dit beschermde en waterrijke natuurgebied is populair onder fietsers en watersporters. Fiets langs de oever van De Lippe, of verken de wateren met een waterski of kano.

Kamperen in de natuur van Duitsland

  • Eurocamp. Deze schitterende terrassencamping ligt in het Holperdorper Tal, onderdeel van het natuurgebied Teutoburgerwoud. Hier kun je heel mooi wandelen en fietsen. Vanaf je standplaats heb je vrij uitzicht over de natuurrijke omgeving.