Voer zoektermen in om te zoeken naar campings, accommodaties, arrangementen en pagina's. Druk na het invullen van een zoekterm op [ENTER] om uitgebreid te zoeken.
Reserveer nu
Maatregelen Coronavirus
Wandelen in Duitsland

Wandelen in Duitsland

Wandelen! Sport, zelfverwennerij of natuurlijk medicijn? In Duitsland een levensstijl. Wandern. Langs eindeloze vergezichten en verrassende plekken. Diep ademhalen in de frisse lucht, gezond en fit zijn. De adrenaline van avontuurlijk trekken door nieuwe gebieden. Of lekker langzaam kuieren, om maar niks te missen van de wereld om je heen.

Ontdek Duitsland tijdens een leuke wandeling: Het landschap in de Duitse grensregio is veelzijdig en geschikt voor zowel beginners als geoefende wandelaars. Begeef je in de sporen van handelaars en helden en verken het buurland in jouw eigen wandeltempo. Kan wandelen nog leuker zijn? Verken Duitsland en het Duitse grensgebied tijdens een leuke wandeltocht.

Kamperen en wandelen in Duitsland

De vakantie is bij uitstek een periode om bewust te vertragen –en wat past daar nu beter bij dan lopend in je eigen tempo de omgeving te ontdekken? Veel campings in Duitsland liggen in mooie natuurgebieden; hier wandel je vanaf de camping direct de paden op. Volg eens een wandelroute met een speciaal thema – leuk als je wat meer wilt weten over de streek. Op het Kommiezenpad volg je bijvoorbeeld de oude smokkelroutes langs de grens of stap in de voetsporen van de oude marskramers op de Handelsweg!

Wandelen in de voortuin van Duitsland

 

Of is het de achtertuin van Twente en de Achterhoek? Maak kennis met een weergaloos wandelgebied, vol vergezichten. Lekker dichtbij, aangenaam anders! Heerlijk wandelen is hier al honderd jaar traditie. Logisch, in een streek die alles mee heeft. Voor een gemoedelijk rondje door het dal of een uitdagende outdoor belevenis over de hoge bergkammen van het Teutoburger Wald. Langs eindeloos golvende velden, vruchtbaar rivierlandschap, heide, bos en veenmoeras. Rustige landweggetjes en schilderachtige dorpspleinen, kastelen en vakwerkboerderijen en idyllische plekjes in het groen. Thematochten, avontuurlijke paden, cultuurwandelingen en gezondheidsreizen. Eigenlijk een beetje ‘geheim’, maar lees gerust verder.

Kamperen en wandelen in Duitsland = optimale natuurbeleving

De regio’s op de grens tussen Duitsland en Nederland met hun riviertjes, veenlandschap, oude bossen en glooiende heuvels spreken tot de verbeelding. Hier vind je campings op plekken – zo mooi dat je bijna niet kunt geloven dat het kàn, zo dichtbij huis. Maar ga dat vooral zelf zien. Zet je tent op vlakbij de prachtig bosrijke Ahornweg in het Osnabrücker Land, of ga gezellig met het hele gezin op speurtocht op de paden van de Grafschafter Spurensuche.

Meer informatie over wandelen in Duitsland?

Meer informatie, gratis kaarten en brochuren, arrangementen en alles wat het hartje van de wandelaar nog begeert, vind je op de website van Geheim over de grens, of vraag het aan via contact.

Op zoek naar een overzicht van alle wandelroutes, voordelige arrangementen en leuke (geheime) tips voor de perfecte wandelvakantie in Duitsland? Lees dan snel verder!

Wil je graag meer ervaren over de omgeving en wat je er allemaal tijdens een dagje uit kunt beleven? Je bent op zoek naar campingtips? Houd dan onze campingsnews & blog in de gaten, meld je aan voor onze nieuwsbrief of volgs ons op social media en blijf altijd op de hoogte!