© Dieter Schinner - DS Foto-Design

Rosenkranzgarten

In een oogopslag

Aan de noordoostelijke rand van Rieste ligt het klooster Lage met de Rozenkransentuin.

De plaats is al eeuwenlang een bestemming voor pelgrims naar het Heilig Kruis van Lage (14e eeuw).

Het kloostercomplex dateert oorspronkelijk uit de Middeleeuwen. Het 17e eeuwse kloostergebouw van de Johannieter Ridders, het huidige Dominicanenklooster "Zum gekreuzigten Erlöser", en overblijfselen van het poortgebouw zijn bewaard gebleven. De laatgotische kerk van Sint-Jan de Doper met barokke inrichting dateert gedeeltelijk uit de 15e eeuw. Het klooster en de kerk liggen idyllisch omringd door oude bomen en een beekje als op een eiland.
De Rozentuin werd aangelegd in 1994 en 1995. Het is verdeeld in twee zones met kruisvormige paden. Aan de rand van de paden herinneren 20 schrijnen, deels omgeven door rozen, aan het leven van Jezus en Maria.

In het voorste deel van de tuin en aan de randen staan enkele fruitbomen, en daarachter vier rechthoekige kruidentuinen. Ze zijn omgeven door beukenhagen en zo aangelegd dat het grondplan een grote rechthoek vormt en de binnenkanten een vierkant. De tuin geeft pelgrims en bezoekers de gelegenheid om te vertoeven en te mediteren.

Op de kaart

Rosenkranzgarten
Lage 7
49597 Rieste
Deutschland

Tel.: +49 5464 / 91080
E-mail:
Website: www.kkg-lagerieste.de

Contactpersoon

Firma
Lage 7
49597 Rieste

Tel.: +49 5464 / 91080
E-mail:
Website: www.kkg-lagerieste.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Meer attracties

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.