Natuur tuin bij de Alfsee

In een oogopslag

Aan de noord kant van de Alfsee ligt de natuur tuin, met een oppervlakte van 4000m2  incl. vijfer.

Met een perceel van ca. 4.000 m² met een vijver en een geklasseerd bakhuis (18e eeuw), is het een ruim gebied.

De tuin is heel dicht bij de natuur. Het doel is milieu-educatie en het benadrukken van de tuin als een habitat en de ecologische voordelen ervan voor mens en dier. Tegelijkertijd fungeert het als een uitwisseling van ideeën voor tuinontwerp. Zo worden pad- en perkranden van berkenhout, plantentroggen en insteekelementen voor zonne-verlichting gepresenteerd, evenals een tipi van wilgenhout, een prieel en een kruidenperkborder.
Milieu-educatie vindt o.a. plaats in de talrijke perken van de natuurtuin. Bezoekers van de tuin kunnen inheemse kruiden leren kennen op het kruidenplein of ontdekken op de "medicinale kruidenman" waar het overeenkomstige geneeskrachtige kruid op het lichaam inwerkt. De grote vijver belooft ook een ecologische ontdekkingstocht. Het is omringd door vogelreservaten die nestel- en rustplaatsen bieden aan talrijke inheemse en bedreigde vogelsoorten. Observatiegebieden nodigen bezoekers uit om te blijven hangen.
De talrijke nestkastjes en een insectennestmuur die door het Biologisch Station zijn gemaakt, dragen ook bij tot de bescherming van de soorten door onderdak te bieden aan nuttige insecten zoals gaasvliegen en oorwurmen en een gelegenheid te bieden aan vele solitair broedende bijen en wespen om hun eieren te leggen.
Wie meer over zijn omgeving te weten wil komen, zou kunnen deelnemen aan een van de talrijke milieu-educatieprogramma's die door het Biologische Station Haseniederung e.V. worden aangeboden.

Op de kaart

Natuur tuin bij de Alfsee
Alfseestraße 291
49594 Alfhausen
Deutschland

Tel.: +49 5464 / 5090
E-mail:
Website: www.haseniederung.de

Contactpersoon

Herr Jürgen Christiansen
Alfseestraße 291
49594 Alfhausen

Tel.: +49 5464 / 5090
E-mail:
Website: www.haseniederung.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.