© christiane.wurst

Heimathaus mit Backhaus

In een oogopslag

Streekhistorisch huis met bakkerij in Ankum

De boerderij aan de Michelsstiege, die oorspronkelijk in 1789 is gebouwd, is in 1986/1987 door de gemeente Ankum geheel in oude stijl herbouwd. Ook de binneninrichting met stenen vloer, open haard en wiegen is naar het voorbeeld van de oude stijl. Het huis wordt beheerd door de Heimat- und Verkehrsverein Ankum e.V. (Vereniging voor geschiedenis en toerisme in Ankum) en staat ter beschikking voor o.a. culturele doeleinden. Tijdens de volksfeesten in Ankum (dorpsfeest in de vroege zomer en kermis in de herfst) opent het Heimathaus zijn deuren en vermaakt het zijn gasten graag. Er zijn ruimtes voor tentoonstellingen op de zolder.

Behalve het woonhuis bevinden zich op het Michelsstiege-terrein ook nog een oud, maar intact bakhuis, een koetshuis, een bijenstal en een oude trekput, zodat de sfeer van een oude Artlandse hoeve zeer geslaagd is gereconstrueerd.

Het Heimathaus is vooral populair bij paren vanwege de gezellige sfeer - zij kunnen in dit oude gebouw trouwen.

Op de kaart

Heimathaus mit Backhaus
Michels Stiege
49577 Ankum
Deutschland

Tel.: +49 5439 / 962 - 470
Fax: +49 5439 / 962 - 477
E-mail:
Website: www.bersenbrueck-tourismus.de

Contactpersoon

Herr Günter Lonnemann
49577 Ankum

E-mail:
Website: www.heimatverein-ankum.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Meer attracties

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.