Voer zoektermen in om te zoeken naar campings, accommodaties, arrangementen en pagina's. Druk na het invullen van een zoekterm op [ENTER] om uitgebreid te zoeken.
Reserveer nu
Camping.info Award

Camping.info Award

Elk jaar onderscheidt de grootste campingplatform van Duitsland camping.info de 100 beste campings van Europa - puur gebaseerd op de beoordelingen van de gasten zelf. Dit jaar vormen maart liefst 165.336 beoordelingen van 92.128 kampeervakantiegangers de basis voor de Camping.info Award 2019, die werd berekend volgens de bewezen formule. De prijs die Camping.info jaarlijks uitreikt is puur een publieksprijs, dus er is geen jury en er zijn geen discretionaire beslissingen. Alleen de beoordelingen van de kampeerders tellen mee!

De opzet

De Camping.info Award is een van de meest begeerde prijzen in de campingbranche en wordt dit jaar voor de achtste keer uitgereikt. Met meer dan 14,2 miljoen bezoeken en meer dan 43 miljoen pageviews (2017) is het campingplatform veruit de meest bezochte campingwebsite in Duitstalige landen. Camping.info bevat meer dan 22.785 campings uit 44 Europese landen en is ook in andere landen zeer populair dankzij de 27 taalversies. Het grote succes van de award is vooral gebaseerd op transparantie: er is geen “black box”, alle onderliggende beoordelingen en de formule voor het opstellen van de ranglijst en alle factoren zijn openbaar beschikbaar. Net als in voorgaande jaren zijn de beoordelingen niet alleen gebaseerd op de gemiddelde beoordeling van de campinggasten, maar ook op de actualiteit van de beoordelingen, het aantal beoordelingen en vooral op de betrouwbaarheid van de criticus zelf: hoe meer beoordelingen een kampeerder al heeft gegeven op Camping.info, hoe nuttiger zijn of haar beoordelingen door andere gebruikers wortdt gevonden, hoe meer hij of zij prijsgeeft van zijn/haar profiel, hoe meer foto’s hij of zij heeft geüpload, etc., hoe betrouwbaarder de beoordelaar van Camping.info wordt beoordeeld. Deze betrouwbaarheid wordt naast elke beoordeling door smileys (1 – 5) weergegeven.2019

Zo is de rangschikking tot stand gekomen

Zoals gezegd tellen alleen de beoordelingen van de gasten mee. Er is geen “zwarte doos”, geen jury en er zijn geen discretionaire beslissingen!

De individuele plaatsingen van een camping wordt berekend op basis van de volgende criteria:

  • Gemiddelde totaalindruk
  • Gemiddelde totaalindruk – wegingsfactor: vertrouwen van de gast
  • Gemiddelde totaalindruk – wegingsfactor: actualiteit
  • vierdemachtswortel van het aantal beoordelingen

De vierdemachtswortel wordt genomen, zodat de respectievelijke beïnvloedingswaarde wordt verminderd in vergelijking met de andere. Zo maakt het bijvoorbeeld een relatief groot verschil of een camping 50 of 100 beoordelingen heeft, maar of een bedrijf 400 of 500 beoordelingenheeft, is eerder irrelevant. Om te worden gerangschikt, moet een camping door ten minste 25 gasten zijn beoordeeld.

Ook twee Duitsland Campings zijn onderscheiden!

Dit jaar zijn ook weer twee van onze campings onder de 100 beste van heel Europa! Camping Heidewald staat op plaats 39 en camping Hümmlinger Land op plaats 72. Gefeliciteerd!

Bron: camping.info