Voer zoektermen in om te zoeken naar campings, accommodaties, arrangementen en pagina's. Druk na het invullen van een zoekterm op [ENTER] om uitgebreid te zoeken.
ADAC-sterren-evaluatie

ADAC-sterren-evaluatie

De ADAC-sterren-evaluatie toont het voorzieningenniveau van een camping. Hele en halve sterren zijn mogelijk. De uiteindelijk classificatie wordt berekend uit de individuele resultaten van vijf verschillende prestatiegebieden, die weer zijn opgedeeld in tien ondercategorieën. Het zijn de gebieden sanitaire uitrusting, campingterrein, voorzieningen, recreatiemogelijkheden en zwemmogelijkheden. Campings met de volle vijf sterren krijgen bovendien het predicaat ‘ADAC Superplatz“. Campings met een ADAC-classificatie van vier of vierenhalf sterren  zijn onderscheiden met het nieuwe predicaat ‘Tipp 2017’.

Voor de gasten zijn niet alle prestatiesegmenten even belangrijk. Daarom worden ze ‘gewogen’ voor de algehele evaluatie:

  • sanitaire uitrusting 39%
  • campingterrein 26%
  • voorzieningen 10%
  • recreatiemogelijkheden 12,5%
  • zwemmogelijkheden 12,5%

Sanitaire uitrusting op campings

De sanitaire uitrusting is het belangrijkste criterium voor de campinggast en ze vormt de ruggengraat van de infrastructuur van de camping. Het sanitair heeft op de algehele evaluatie de meeste invloed.

Campingterrein

Het campingterrein is voor iedere gast van belang. Zowel de afzonderlijke standplaats die de directe omgeving van de gast tijdens zijn vakantie vormt, als de ambiance van de gehele camping zijn bepalend voor het gevoel van welbehagen.

Voorzieningen op campings

Voorzieningen op de camping zelf worden voornamelijk op de grotere parken aangeboden. Ze zijn voor veel gasten een nuttige luxe, die ervoor zorgt dat ze een beetje meer tijd voor ontspanning hebben.

Recreatieaanbod op camping

Het aanbod aan recreatiemogelijkheden laat zich onderverdelen in de categorieën ‘vaste’ faciliteiten op de camping en animatieprogramma’s. Ze zijn met name van belang voor families met kinderen.

Zwemmogelijkheden op campings

Voor veel kampeerders is de mogelijkheid om te zwemmen een belangrijk element in hun vakantie. Daarbij zijn niet alleen meertjes en zeestranden erg geliefd, maar ook zwembaden hebben zich tot publiekstrekkers ontwikkeld.

Bron: https://www.pincamp.de/qualitaetskriterien-fuer-campingplaetze