Voer zoektermen in om te zoeken naar campings, accommodaties, arrangementen en pagina's. Druk na het invullen van een zoekterm op [ENTER] om uitgebreid te zoeken.
Doorreiscamping in Duitsland

Doorreiscamping in Duitsland

Op vakantie gaan met de auto is gezellig en relatief goed voor het milieu. Helaas kun je niet alle bestemmingen in Europa binnen een dag bereiken. Veel reizigers splitsen hun reis in twee of drie dagen, waarbij ze hun eerste nacht in Duitsland doorbrengen. Daar zijn zulke fijne doorreiscampings, dat je vakantiegevoel direct van start gaat. Beloofd!

Wat is een doorreiscamping?

Doorreiscampings zijn bedoeld als comfortabele tussenstop voor iedereen die op doorreis is. Het is prettig als een camping dichtbij een snelweg of hoofdweg ligt, omdat je anders kostbare reistijd verliest. Daarnaast is het fijn als je kunt overnachten op een zogeheten ‘trekkersveld’, waarbij je niet de hele camping over moet om een standplaats te zoeken. Tot slot is het fijn als de camping een (nabijgelegen) snackbar of restaurant heeft. Na het autorijden ben je waarschijnlijk te moe om nog uitgebreid boodschappen te doen.

Populaire snelwegen voor doorreiscampings

Bijna iedereen start z’n reis op de A3, die aansluit op de Nederlandse snelweg A12. De A3-autobahn is ontzettend lang en gaat via Frankfurt en Neurenberg naar het zuiden van Duitsland. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je onderweg afslaat in de richting van Italië, Kroatië of Slovenië. Deze zonnige bestemmingen bereik je via de A8, die ook erg lang is: zo’n 500 kilometer. Maar welke snelweg je ook kiest: waarschijnlijk ben je vroeg of laat toe aan een tussenstop op een doorreiscamping.

Doorreiscampings in Duitsland

In Duitsland zijn er verscheidene doorreiscampings die jou van een comfortabele tussenstop voorzien. Hieronder geven we alvast een paar suggesties van campings waar je prettige tussenstop kunt maken.