Morgen

Werelden maken

In een oogopslag

Escuela de Garaje ontstond in 2013 in Bogotá als een informeel programma zonder duidelijk herkenbare of permanente infrastructuur; in plaats daarvan bestaat het uit heel weinig, waarbij "scholen" ontstaan in directe relatie tot een specifieke plaats, thema of gastheer/vrouw. De Escuela is geïnteresseerd in kennis en instrumenten die als irrelevant, minderwaardig of zonder officiële erkenning worden beschouwd. Het algemene doel is collectief afleren, het is gratis en kosteloos.

De Escuela functioneert momenteel als een diasporisch knooppunt voor culturele projecten. Ze werkt in contexten waar de organisatoren expliciet niet inheems zijn en richt zich momenteel op samenwerkingen met gemeenschapskeukens, de "vertaling" van decoloniale theorieën en tuinieren als middel om samen te komen en te leren. De Escuela functioneert als een project van relationele anarchie; er zijn geen officiële leden en de Escuela's kunnen worden bijeengeroepen door iedereen die al eens aan een Escuela heeft deelgenomen.
De huidige vorm wordt geleid door Mariana Murcia (Bogotá, Stier-Aarde-Draak) en Santiago Pinyol (Bogotá, Boogschutter-Water-Hond). De workshop van deze (on)disciplinaire school omvat een praktische verkenning van de nauwe relatie tussen mensen en microculturen van bacteriën, met de nadruk op de biopolitieke dimensie van fermentatie en de transformaties die het mogelijk maakt. Door middel van praktische experimenten met verschillende technieken en ingrediënten gaat de Escuela in op de verweven ervaringen van fermentatie in verhalen over voedsel, migratie en kolonialisme. In deze context wordt fermentatie gezien als een middel om cultuur te manifesteren door het blootleggen van metaforen en het onthullen van alternatieve en symbiotische geschiedenissen van wat is, wat zou kunnen zijn en wat had kunnen zijn. Bewerkt voedsel, vervuilde stadslucht en chloorhoudend leidingwater vormen de basis voor de transformatieve techno-alchemie van fermentatierituelen.

Datums in één oogopslag

Op de kaart

Künstlerdorf Schöppingen
Feuerstiege 6
48624 Schöppingen
Deutschland

Tel.: +49 (0)2555 93810
E-mail:
Website: stiftung-kuenstlerdorf.de/de/veranstalungen/making-worlds

Contactpersoon

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.