In 56 dagen

Villa Live Open Air 2024 "Jupiter Jones".

In een oogopslag

"Wat is er, Jupiter Jones?

Er is veel aan de hand, beste vragensteller. Er is absoluut geen reden om moe te worden in het vierde jaar na de reünie. Meer doelen, grote plannen, nieuwe muziek moet worden geschreven en opgenomen, er is een toekomst die we mooi gaan maken. Maar dat betekent ook reflecteren op 22 jaar JJ, vijf albums samen, eindeloze liveshows en het verlangen om er nog meer van te maken. Dus trekken we onze comfortabele broeken weer aan, proppen een hobbelige bus naar keuze vol met instrumenten en rijden naar de plek waar de mensen met blikjes bier vriendelijk zwaaien en luidkeels meezingen. Wee je gebeente als ze dat niet doen!
Er is zoveel om mee te zingen! Een hele terugblik, zogezegd, op de een of andere manier een heel leven. Liedjes van toen, liedjes van nu. Hoe mooi! Dit alles gebracht door vijf mensen die, als het niet zo'n stom woord was, omschreven zouden worden als 'energiek'. Vijf mensen die ernaar uitkijken om je te zien en hun best zullen doen om je zomer een beetje mooier, harder en stiller te maken.

Alleen Jupiter Jones. Het gaat los, als je het mij vraagt!"

JUPITER JONES werd in 2002 opgericht op een tuinfeest in de Eifel. Niemand kon vermoeden dat ze negen jaar later zouden doorbreken met hun nummer "Still" en zelfs een Echo award zouden winnen. Dat deze prijs terecht was, blijkt vandaag de dag nog steeds: "Still" wordt nog steeds gedraaid op de radio en het nummer wordt vaak gebruikt als soundtrack op TikTok.

Nadat JUPITER JONES in 2017 hun break-up aankondigde, was er 5 jaar radiostilte. In 2021 - midden in de pandemie van het coronavirus - vierden de twee bandoprichters Sascha en Nicholas hun comeback. Ze begonnen weer muziek te maken en brachten nieuwe singles uit.

Met hun huidige album "Die Sonne ist ein Zwergstern" (uitgebracht op 31.12.22) slaan JUPITER JONES een brug tussen de punk van weleer van twintig jaar geleden en de pop van hun recentere albums. Op die manier creëren ze een mix van beide die geen moeite doet om zich aan genredogma's te houden en niet bang is om ongemakkelijke onderwerpen te verpakken in comfortabelere geluiden en woorden. Omdat pop niet stopt waar normativiteit zijn grenzen vindt.

Datums in één oogopslag

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.