In 36 dagen

Villa Live Open Air 2023 "Andreas Kümmert

In een oogopslag

Zanger en songwriter Andreas Kümmert en zijn band trappen het festival af op donderdag 13.07.2023. Andreas Kümmert is de blues- en rockzanger uit Duitsland. Zijn stem en zijn muziek zijn tijdloos. Sinds Andreas Kümmert kan denken, is muziek zijn taal. De muzikant leerde op zijn negende drummen en op zijn dertiende gitaar spelen. Toen hij in 2013 deelnam aan het tv-programma "The Voice of Germany", had hij allang voet aan de grond gekregen in de muziekwereld. Toch betekende de tv-show, waarin alle juryleden binnen enkele ogenblikken voor hem stemden en die hij uiteindelijk won met zijn eigen compositie "Simple Man", zijn doorbraak.


2023 is nu de tiende verjaardag. In tegenstelling tot de overgrote meerderheid van de deelnemers aan dergelijke tv-formats is Andreas Kümmert nog steeds consequent succesvol en blijft hij een van de meest gevraagde artiesten in de soul/rock/blues. Zijn karaktervolle blues- en soulstem en zijn talent voor geweldige kippenvelnummers voeren de Fransman jaar na jaar door Duitsland en Europa en zorgen ervoor dat hij in 2019 zelfs de Elbphilharmonie van Hamburg uitverkoopt.


Kümmert gebruikte de afgelopen twee Pandemie-jaren om met zijn twee strijdmakkers Stefan Kahne en Michael Germer intensief aan het nieuwe album te werken. "Ik heb altijd bij mezelf gedacht: het moet doorgaan", zegt hij.


Het nieuwe album verschijnt op 14.04.2023 en bevat alle facetten van de uitzonderlijke artiest, van krachtige rock'n'roll nummers tot briljante ballads. En er staat nog iets op: een nieuw opgenomen versie van zijn toenmalige "The Voice" blind audition song "Rocket Man", oorspronkelijk van Elton John, maar die Andreas Kümmert zich destijds helemaal eigen maakte.


Het nummer levert hem tot op de dag van vandaag de bijnaam "Rocket Man" op, een parafrase van het fenomeen dat Andreas Kümmert is: een nuchter, volledig geaard personage dat plotseling explodeert op het podium. "Het nummer maakt gewoon deel uit van mijn verhaal", zegt Kümmert. "Ik speel het ook live en vond dat het het verdiende om ooit op een album terecht te komen." En tenslotte is het nummer nu tien jaar geleden zijn springplank geworden.


Live kunnen bezoekers een energieke show verwachten met een dwarsdoorsnede van Kümmerts complete songrepertoire, doorspekt met één of twee interpretaties van bekende hits. Van "Simple Man" tot nieuwe rock'n'roll nummers als "Hard Times" of "Sweet Oblivion" - hier is een echt vuurwerk van spelvreugde en muzikaal vermogen te zien.

Datums in één oogopslag

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.