In 14 dagen

Uusikuu in de Vredeskapel (Münster)

In een oogopslag

De Finse ziel van de tango

De traditionele Finse tango nieuw leven inblazen: Dat was het doel van de Finse zangeres Laura Ryhänen toen ze in 2006 het ensemble Uusikuu oprichtte. De band buigt voor de traditionele Scandinavische lichte muziek van de jaren 1930 tot 1960 en noemt haar stijl "Vintage Sounds of Finland". Drie elementen kenmerken hun repertoire: herinterpretaties van klassiekers, herontdekte juweeltjes van Finse dansmuziek en eigen composities van de bandleden. Het kleine orkest laat zien dat de Finnen niet alleen de tango hebben uitgevonden, maar ook de wilde humppa onder de knie hebben; dat ze evenveel houden van de tedere dromerige wals als van de elegante swing. Traditionele instrumentatie, meerstemmige zang en de vrolijke en ironische verhalen van Laura Ryhänen maken de avond in de Friedenskapelle Münster tot een achtbaan van emoties.

Instrumentatie
Laura Ryhänen zang | Mikko Kusima viool, zang | Norbert Bremes accordeon, zang | James Geier gitaar, zang | Florian Dohrmann contrabas, zang

Genre
Traditioneel/Pop

Het concert is onderdeel van het Münsterland Festival deel 12.

Datums in één oogopslag

Op de kaart

Friedenskapelle Münster
Willy-Brandt-Weg 37b
48155 Münster
Deutschland

Tel.: +49 (0)251 696-444
Fax: +49 251 696-81444
E-mail:
Website: www.muensterland.com/muensterland-festival/programm/uusikuu

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.