In 2 dagen

Tour de Musik: Leezenconcerten op 26 mei

In een oogopslag

Fietsen, naar muziek luisteren, genieten van kleine lekkernijen - dit gaat allemaal samen tijdens de Leezenconcerten op 26 mei. Het motto van het door Tourismus + Kultur Telgte georganiseerde evenement is: Muziek beweegt. En dat geldt in de waarste zin van het woord: tijdens een rondrit van ongeveer 23 kilometer stoppen de deelnemers bij vijf restaurants in en rond Telgte. Daar wacht hen een liveband en enkele culinaire lekkernijen. Na een uur genieten voor de oren en de smaakpapillen gaat het verder naar het volgende optreden.

Het concept van de begeleide fietstocht met muziekstops is al beproefd. In 2016 werd de eerste editie van de Leezenconcerten zeer goed ontvangen door het publiek. "We willen graag voortbouwen op dit succes en opnieuw de vrijetijdsthema's fietsen en cultuur combineren en centraal stellen," zegt Annika Becker, hoofd Cultuur + Toerisme Telgte.

Net als bij de eerste editie hebben verschillende lokale clubs en verenigingen hun krachten gebundeld. De Kultur-Freundeskreis en de lokale ADFC-groep Telgte-Ostbevern in de districtsvereniging Münsterland zijn ook van de partij.
De culturele stichting Sparkasse Münsterland Ost en de Arbeitsgemeinschaft fußgängerfreundlicher Städte, Gemeinden und Kreise in Nordrhein-Westfalen (AGFS) ondersteunen de Leezenconcerten ook financieel. "We zijn hier erg blij mee," zegt Becker. "Alleen zo kunnen we ervoor zorgen dat deelname aan de tournee, inclusief de concerten, voor iedereen gratis is." Inschrijven is niet nodig. Iedereen die mee wil doen, kan gewoon naar het startpunt of naar de betreffende locaties komen.

Het programma ziet er als volgt uit:
- De tour begint om 10.45 uur bij het gemeentehuis, vanwaar het naar de golfclub gaat.
- Het eerste concert begint om 11.30 uur bij de golfclub Gut Hahues. De muzikanten van de "Stainless Acoustic Band" zullen daar optreden. Ze hebben covers uit de jaren 80 en popliedjes van nu op hun playlist staan.
. De volgende stop is bij Gasthaus zur Bever in Westbevern-Dorf van 13.30 tot 14.30 uur. Het slagwerkensemble Drum Talk van de muziekschool Telgte zorgt voor Zuid-Amerikaanse en Afrikaanse beats.
- Daarna gaat de tocht verder richting Vadrup naar Piesers Gasthaus. De Münster band "Past Perfect" speelt van 15.00 tot 16.00 uur hits uit de jaren '70, '80 en '90.
- De volgende halte is de Emshof, waar de band "The Ignition" van 16.30 tot 17.30 uur optreedt. Hier kan het publiek luisteren naar heavy metal.
- De laatste halte is het PCT boothuis. Daar zingen de "Soulettes" vanaf 18.00 uur hun fijn gearrangeerde pop- en soulnummers. Hier kunnen de "Tour de Musik"-fietsers de avond in een ontspannen sfeer afsluiten met een hapje en een drankje van het "mittendrin"-café.

Datums in één oogopslag

Op de kaart

Telgte
Kapellenstraße 2
48291 Telgte
Deutschland

Tel.: +49 (0)2504690100
E-mail:
Website: www.telgte.de

Contactpersoon

Annika Becker

Tel.: 02504
E-mail:
Website: www.telgte.de

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.