In 47 dagen

Simply Quartet - 52e Kamermuziekfestival

In een oogopslag

"Uit de Chinese filosofie komt het idee van een groot geheel.., "waarin tegenstellingen van elkaar afhankelijk zijn en elkaar aanvullen. Op basis van dit idee combineren we complexiteit en eenvoud. Als vier verschillende individuen, creëren we samen de eenheid van het strijkkwartet, het het koninklijke genre van de kamermuziek."

Het Simply Quartet is voortdurend een diep begrip van de inherente taal van de muziek: van vroeg klassieke vroeg klassieke werken tot moderne strijkkwartetliteratuur. A grote aandacht voor de verbinding tussen de drie contrasterende culturen (China, Oostenrijk, Noorwegen) waaruit zij putten om hun een geheel eigen muzikale taal te ontwikkelen; door werken uit elke werken uit elk van hun culturen verdiepen ze hun kennis van verschillende kennis van verschillende klankwerelden.

Oorspronkelijk opgericht in Shanghai onder onder het beschermheerschap van Jensen Horn-Sin Lam, verhuisde het kwartet naar Wenen om er intensief aan de slag te gaan. kwartet verhuisde naar Wenen om de essentie en de oorsprong van het kwartetspel intensief te verkennen. essentie en oorsprong van het kwartetspel. Aan het Joseph Haydn Instituut van de Universiteit voor Muziek en Uitvoerende Kunsten in Wenen, heeft het met Johannes Meissl; daarnaast heeft het kwartet veel te danken aan de jaren aan de de jaren aan de Europese Academie voor Kamermuziek. ervaring en impulsen. Het kwartet kreeg verdere invloeden in de klas van Günter Pichler's klas aan de Reina Sofía School of Music in Madrid, waar het in 2020 en 2021 is toegetreden.

Het kwartet heeft al vier eerste prijzen op gerenommeerde kamermuziekconcoursen: De Carl Nielsen International Competition in Kopenhagen & de "Quatuor á Bordeaux" in 2019, de "Franz Schubert and the Music of the Modern" in Graz in 2018 evenals in 2017 bij het Internationale Joseph Haydn Kamermuziekconcours in Wenen.

In het Weens Konzerthaus maakte het Simply Quartet deel aan het Great Talent Programme (2020-2022) en als ECHO Rising Stars vierden zij in het seizoen 2021/2022 een groot aantal debuten debuten (onder andere) in de concertseries van BOZAR Brussel, Concertgebouw Amsterdam, Palau de la Música Catalana, de Elbphilharmonie Hamburg of de de Philharmonie van Luxemburg en Parijs.

Dit seizoen concerten in (onder andere) de Wigmore Hall Londen, de Elbphilharmonie Elbphilharmonie Hamburg of de Musikverein Wenen, een tournee door Israël en een aantal Israël en een aantal festivalconcerten, bijv. op de Kärntner Sommer MDR Musiksommer en op het Mecklenburg-Vorpommern Festival, staan op de agenda.

De primarius Danfeng Shen bespeelt een viool van viool van Giovanni Battista Guadagnini uit 1753, die hem ter beschikking werd gesteld dankzij een genereuze dankzij een gulle lening van MERITO String Instruments Trust GmbH. tot zijn beschikking. Antonia Rankersberger bespeelt een viool van Camillo Camilli uit het jaar 1736 (Mantua), die haar door de Oostenrijkse Nationale Bank tot haar beschikking gesteld.

Het concert in Liesborn concert in Liesborn zal een van de "Zonnekwartetten" van Joseph Haydn zijn, gevolgd door György Ligeti's String Quartet No. 1 "Métarmorphoses nocturnes". Tot slot zullen de jonge topmusici het het Strijkkwartet nr. 6 in F klein op. 80 van Felix Mendelssohn Bartholdy.

Datums in één oogopslag

Op de kaart

Abtei Liesborn
Abteiring 8
59329 Wadersloh
Deutschland

Tel.: +49 (0)2523 9824-0
Fax: +49 (0)2523 9824-11
E-mail:
Website: www.abteikonzerte.de/konzerte-2023/simply-quartett

Contactpersoon

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.