In 15 dagen

Raphaela Gromes en Julian Riem - 53e Kamermuziekfestival

In een oogopslag

Opus Klassik prijswinnares Raphaela Gromes is al vele jaren verbonden aan de Liesborn Museumconcerten. De "waarschijnlijk meest succesvolle Duitse celliste van dit moment" (tijdschrift Rondo) heeft al in verschillende bezettingen bij ons opgetreden: met het Arcis Saxofoon Kwartet en op de "Chamber Symphony Evening" met het duo Tal & Groethuysen en Sergey Malov. Dit jaar kijken we uit naar een weerzien met haar en haar duopartner Julian Riem. "Eigenlijk herdefiniëren de twee instrumentale duetten op hun eigen manier: Gromes en Riem maken kamermuziek op een symbiotische manier," vertelt Die Presse enthousiast na hun debuut in het Weense Konzerthaus.


Tijdens de Liesborn Museumconcerten presenteren de twee fragmenten van hun nieuwe album "Femmes", waarop ze stukken van vrouwelijke componisten uit negen eeuwen hebben opgenomen. "Het dubbelalbum 'Femmes' is een artistiek eersteklas schatkist. En een beslissende stap voor de muziekwereld - vooruit!", beschrijft hr2. Het programma in Liesborn wordt aangevuld met de originele versie van de cellosonate van Richard Strauss, die voormalig artistiek directeur Florian Meyer-Langenfeld al sinds zijn eerste ontmoeting met Raphaela Gromes wilde horen.

Datums in één oogopslag

Op de kaart

Abtei Liesborn
Abteiring 8
59329 Wadersloh
Deutschland

Tel.: +49 (0)2523 9824-0
Fax: +49 (0)2523 9824-11
E-mail:
Website: www.abteikonzerte.de/konzerte-2024/raphaela-gromes-und-julian-riem

Contactpersoon

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.