In 22 dagen

Peter Somuah Groep

In een oogopslag

Kosmopolitische verhalenverteller

Ghana, het land van de verhalenvertellers, is het thuis van Peter Somuah. Als jonge, veelgeprezen trompettist zet hij de traditie van zijn land voort en vertelt hij muzikale verhalen van zijn reizen en zijn eigen leven. Met zijn kosmopolitische sextet verkent hij de connecties tussen Ghana en moderne jazz.

Zijn debuutalbum "Outer Space" (2022) werd bekroond met de Edison Jazz Award. Het bevat veel Afrikaanse klanken; Highlife, die swingende mix van zoete palmwijnmuziek en de bigbandinvloeden uit de koloniale tijd, en Afrobeat zijn sterk aanwezig. Met "Letter To The Universe" (2023) waagt Peter Somuah zich nog verder als reizende verhalenverteller. Tussen de uitbundige sfeer van zijn thuisland, zijn idool Miles Davis en de kosmopolitische muzikale taal van zijn nieuwe thuis, Nederland, begint hij aan een fascinerende zoektocht naar identiteit.

Line-up
Peter Somuah trompet | Jesse Schilderink saxofoon | Anton de Bruin toetsen | Marijn van de Ven bas | Jens Meijer drums | Danny Rombout percussie

Datums in één oogopslag

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.