Open Boerderijdag

In een oogopslag

  • Haltern am See
  • Markt overige

Milk & More Hof Schlüter, Lünzumer Weg 67

Geitenkaasmakerij Andres, Lünzumer Weg 125

Twee boerderijen in Haltern am See - Lünzum nodigen bezoekers uit om de veelzijdigheid van de landbouw te ervaren - maak koeien en geiten van dichtbij mee, maal graan en zit op een echte tractor.

Op de boerderij Milk & More Schlüter kunnen bezoekers inzicht krijgen in het houden van melkvee en genieten van verse koffie en gebak in het plattelandsvrouwencafé. Er zal ook melk en ijs van de boerderij zijn en de Böckenhoff fruitstokerij zal op het terrein aanwezig zijn.

Boerenkaasmakerij Andres organiseert een boerenmarkt waar je van alles kunt kopen, van houtgebakken brood tot vlees van boeren uit de regio. Het aanbod wordt gecompleteerd door een imkerij en een wijnmakerij. De Rolling Forest School van de Hubertus Recklinghausen Districtsjagersvereniging zal ook aanwezig zijn.

Hoeveel melk geeft een koe? Hoe ziet een rantsoen eruit en hoe vaak komt de melkwagen? Deze vragen worden beantwoord op de boerderij Milk & More Schlüter. Bezoekers krijgen veel inzicht in de melkveehouderij tijdens rondleidingen door de stal en bij informatiestands. Naast moderne machines zullen er ook vintage landbouwvoertuigen te zien zijn op de machineshow. In de FarmMobile kunnen kinderen landbouwpuzzels oplossen, meel malen en een koe melken. Andere kinderactiviteiten nodigen hen uit om mee te doen.

"Voor ons boeren uit de regio Vest is het belangrijk om ons werk tastbaar te maken. We willen mensen uit de regio uitnodigen om met ons te komen praten en kennis te maken met de moderne landbouw," zegt Regina Böckenhoff, voorzitster van de landbouwvereniging van het district Recklinghausen. "Dit jaar organiseren we een heel bijzondere boerderijdag op twee boerderijen tegelijk. Dit maakt het mogelijk om de diversiteit van de landbouw op een speciale manier te ervaren. De thema's veehouderij, voeding en voedsel zullen centraal staan." De boerenfamilies kijken er bijzonder naar uit om bezoekers uit het hele Ruhrgebied te verwelkomen. Ze zijn al weken bezig met de voorbereidingen voor de boerderijdag op hun boerderijen en bieden als onderdeel van het evenement een aantrekkelijk programma voor jong en oud.

De boerderijen liggen op loopafstand van elkaar en er rijdt ook een huifkartocht tussen de boerderijen. Naast proefstands zijn er ook drankstands en toiletten op beide boerderijen.

Datums in één oogopslag

Algemene informatie

Wat wil je nu doen?

Het lijkt erop dat u Microsoft Internet Explorer gebruikt als uw webbrowser om toegang te krijgen tot onze site.

Om praktische en veiligheidsredenen raden we u aan een actuele webbrowser te gebruiken, zoals Firefox, Chrome, Safari, Opera of Edge. Internet Explorer geeft niet altijd de volledige inhoud van onze website weer en biedt niet alle benodigde functies.